15 Mart 2019 Cuma

MHP’li Sözlü: Cumhurbaşkanı tek adam olabilir

MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hüseyin Sözlü, “Cumhurbaşkanı “tek adam” olabilir. Dünyada örnekleri var. Krallıkla yönetilen başarılı demokrasiler de var” dedi.

MHP tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen mevcut başkan Hüseyin Sözlü, başkanlık sistemini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından önerildiğini belirtti.

BAHÇELİ’NİN AKLINA GELEN BİR ÇÖZÜMDÜR

Sözlü, “Bana sorarsanız bu başkanlık sistemi, 7 Haziran seçimleri döneminde Bahçeli’nin aklına gelmiş bir çözümdü. Hatırlarsanız hükümet kurulamadı ve HDP’yle bir ortaklık teklif edildi MHP’ye. O gün daha liberal bir siyasi parti olsaydı HDP iktidar ortağı idi” dedi.

KRALLIKLA YÖNETİLEN DEMOKRASİLER VAR

Sözcü’ye konuşan Sözlü, “Parlamenter sisteme dönmek isteyen bir kesim var” sorusuna “Cumhurbaşkanı tek adam olur mu? Olabilir. Dünyada örnekleri var. Krallıkla yönetilen başarılı demokrasiler de var. Gereken düzenlemeler yapılırsa sistem çalışır” diye cevap verdi.

NÜFUSUN YÜZDE 20’Sİ SURİYELİ

Adana’daki mültecilere değinen Sözlü, “Şehrin merkezinde nüfusun yüzde 20’sinden fazla Suriyeli var. Bu çok büyük bir rakam, Adana’nın içinde bir Avrupa kenti kadar mültecimiz var. Biz onların eğitimlerine destek veriyoruz. Sadece bir otobüs firması her gün 7 bin Suriyeliyi ilk ve ortaöğretime taşıyor. Türkiye’ye bu konuda söz söyleyenler bizim neler yaptığımızı görsünler” dedi.

Sandığa 18 gün kala Bahçeli’den Mansur Yavaş’a “Yavaş yavaş ayrıl kimseyi sıkıntıya sokma”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder