16 Mart 2019 Cumartesi

Dünya Kupası’nda 12 Dev Adam’ın rakibi ABD

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’nda grup kuraları çekildi. Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da mücadele edeceği turnuvada 12 Dev Adam’ın rakipleri arasında NBA yıldızlarıyla dolu kadrosuyla Amerika da yer alıyor. Diğer ekipler ise Çekya ve Japonya.

TÜRKİYE E GRUBUNDA

Türkiye’nin katıldığı FIBA 2019 Dünya Kupası’nın kura çekimi Çin’in Shenzhen kentinde yapıldı. 12 Dev Adam, Amerika, Çekya ve Japonya ile eşleşti. E Grubu’nda yer alan A Milli Takımımızın en önemli rakibi, NBA oyuncularının yer aldığı Amerika olacak. Ay-Yıldızlılar Jan Vesely’nin formasını giydiği Çekya’nın dışında Japonya ile ilk iki mücadelesi verecek. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar son 16 turuna kalmış olacak.

Kobe Bryant’ın kura çekimini gerçekleştirdiği etkinlikte gruplar şöyle oluştu.

FIBA 2019 DÜNYA KUPASI GRUPLARI

A GRUBU: Çin, Venezuela, Polonya, Fildişi Sahilleri,
B GRUBU: Rusya, Arjantin, Kore, Nijerya
C GRUBU: İspanya, Porto Riko, Iran, Tunus
D GRUBU: Sırbistan, İtalya, Filipinler, Angola
E GRUBU: Amerika, Türkiye, Çekya, Japonya
F GRUBU: Yunanistan, Brezilya, Karadağ, Yeni Zelanda
G GRUBU: Fransa, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Ürdün
H GRUBU : Litvanya, Avustralya, Kanada, Senegal

MAÇLAR 31 AĞUSTOS – 15 EYLÜL TARİHLERİNDE

31 Ağustos – 15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek organizasyonun global elçisi eski yıldız basketbolcu Kobe Bryant’ın kura çekimini gerçekleştirdiği etkinlikte, ABD’li ünlü şarkıcı ve söz yazarı Jason Derulo ise popüler şarkılarını söyledi. Shenzhen Bay Arena’da ilk kez halka açık olarak düzenlenecek organizasyona, FIBA Dünya Kupası’nın ilk global elçisi Çinli eski yıldız basketbolcu Yao Ming de katıldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder