15 Mart 2019 Cuma

Gaziantep’e müjde: 10 bin dönüm askeri alan imara açılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen mitinge katılmak üzere öğle saatlerinde Gaziantep’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu kışlanın kent merkezinden taşınarak yerine millet bahçesi ile taş evlerle inşa edilecek ‘Medeniyet Şehri’ kurulacağını söyledi.

“Şimdi geliyorum müjdemize” diye sözlerini sürdüren Erdoğan, “Biliyorsunuz Gaziantep’in içinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde bir askeri alan var. Buradaki askeri birliğin artık şehir içinde kalmanın bir anlamanın kalmadığını gördük. Dülük Baba Tabiat Parkı’na ve Erikçe Kent Ormanı’na komşu işte bu devasa alanı Antep’in hizmetine sunmaya karar verdik. Bu alanın yarısını yani 5 milyon metrekareden fazlasını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmında da Antep’in tarihine, kültürüne, mimarisine, alışkanlıklarına uygun keymıh taşıyla, havarla, bazaltla, beyaz mermerle inşa dilecek bir medeniyet şehri kuracağız. Buradaki binaların her biri hayatlarıyla birer ‘Antepevi’ şeklinde yapacak. Tabii buna herhalde Konukoğlu’nun da hazırlanması lazım. Böylece şehrimizin adeta çehresine değiştirecek dev bir hizmeti sizlere kazandırmış olacağız” dedi.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder