12 Nisan 2019 Cuma

80 yaşındaki ninenin demokrasi nöbeti: YSK kararına karşı 3 gündür belediyenin kapısında

Kars’ın Digor ilçesinin Dağpınar beldesinde halk, KHK’lı olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen HDP’li Abubekir Erkmen için eylemde. 80 yaşındaki Nezahat Erkmen, günlerdir belediyenin önünde nöbette.

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar belde halkı belediye eşbaşkanı olarak seçtikleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Abubekir Erkmen’e Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbata verilmemesini protesto ediyor. Belde halkı 3 gündür asker ablukası altında gece gündüz nöbet tutuyor. Eylemcilerden biri de 80 yaşındaki Nezahat Erkmen adlı anne.

BELEDİYE ÖNÜNDEN AYRILMAYACAĞIM

MA’nın haberine göre, eylemin en ön saflarında yer alan Erkmen, üç gündür belediye binası önünden ayrılmıyor. Erkmen, “Biz 3 ay boyunca uyumadan, yemeden, içmeden bu seçimler için çalıştık. Ve 300 oy farkla kazandık. Bizim kazandığımız belediyeyi elimizden aldılar. Ben de yaşlı bir kadın olarak burada nöbet tutuyorum ve sonuna kadar da burada nöbette kalacağım, gitmeyeceğim. Gerekirse kendimi yakacağım. Ben belediye önünden gitmeyeceğim. Aç ve susuz bir şekilde eylemime devam edeceğim. Ben üç gündür buradayım. Sabah kahvaltı dahi yapmadım, öğlen yemek yemedim ve bu gecenin saatine kadar aç susuz bir şekilde nöbet tutuyorum” dedi.

BİZİM BUNLARDAN NE ÇEKTİĞİMİZİ ALLAH BİLİYOR

“Allah bizim bunların elinden ne çektiğimizi biliyor” diyen Erkmen, şunları söyledi: “Bize bunu reva görenler Müslüman olamazlar. Ben belediyenin önünde duran askerlerin yanına gidip, ‘bana silah çekin beni öldürün’ diyorum. Nasıl olsa hayatın sonunda ölüm var. Ama beni bunun için öldürsünler” ifadesinde bulundu.

SEÇİMİN YENİLENMESİNİ İSTİYORUM

Sabah saatlerinde askerlerin oluşturduğu çemberin ortasında nöbete devam eden Erkmen, gençlere seslenerek, “Siz gençsiniz geride durun. Biz yaşlıyız biz önde direnelim” diye belirtti. Yıllardır her türlü çileyi çektiklerini ifade eden Erkmen sözlerini şöyle tamamladı: “Biz hakkımızın verilmesini istiyoruz. İstemiyorlarsa seçimi yenilesinler seçime gidelim. Biz 300 oy daha fazla alarak kazanmışız. Namusumuz, haysiyetimiz, şerefimiz için oy verdik ve oy veren biri olarak seçimin yenilenmesini istiyorum.”

Buldan: AKP, Ahmet Türk yaşlı olduğu için mazbatanın kendilerine verilmesini istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder