12 Nisan 2019 Cuma

‘Nerede kalmıştık’: YSK, HDP’li Ahmet Türk’e mazbatası verecek

Yüksek Seçim Kurulu, HDP’den Mardin Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’e mazbatasının verilmesine karar verdi.

AKP, il seçim kuruluna başvuru yaparak, Türk’ün hasta ve yaşlı olması nedeniyle belediye başkanlığı yapamayacağını belirterek, mazbatanın kendi adaylarına verilmesini talep etmişti.

AKP Mardin il örgütü daha önce de Türk’ün ‘KHK ile görevinden alındığı’ şikayetiyle il seçim kuruluna gitmişti. İl seçim kurulu ise bu başvuruyu reddederek, Türk’e mazbatasının verilip verilmeyeceğine dair kararı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bırakmıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin adayı Ahmet Türk yüzde 56.24 (208 bin 854), AKP’nin adayı Mehmet Vejdi Kahraman ise yüzde 38.53 (143 bin 30) oy almıştı.

AHMET TÜRK: NEREDE KALMIŞTIK

AKP’nin, yaşlı olduğu gerekçesiyle mazbata verilmemesini istediği HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Yaş almış olabilirim ama genç hissediyorum” dedi.

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, AKP’nin “KHK ile görevinden alındığı, hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağını” gerekçeleriyle yaptığı itiraz hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı.

Türk, paylaşımda “Yaş almış olabilirim ama genç hissediyorum; Geleceğe umutla bakıyorum, barışa ve demokrasiye dair inancım, söyleyecek sözlerim var!!” ifadelerine yer verdi.

YSK’nin itirazı reddetmesini de değerlendiren Ahmet Türk, “Haydi hayırlı olsun Mardin halkına… Nerde kalmıştık!” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder