13 Nisan 2019 Cumartesi

Beşiktaş, lideri devirdi zirveye de ortak oldu

Süper Lig’in 28’inci haftasında Beşiktaş, lider Başakşehir’i konuk etti. Siyah-Beyazlı takım rakibini 2-1 mağlup etti.

Başakşehir, 35’inci dakikada Robinho ile 1-0 öne geçti. Kartal, bu gole 42’de Atiba ile cevap vererek skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın 52’inci dakikasında Siyah-Beyazlı takım Burak Yılmaz ile 2-1 öne geçerek maçın skorunu ilan etti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 53’e çıkarttı, lider Başakşehir ise 61’de kaldı.

Beşiktaş, ilk yarıda Atiba’nın attığı golle beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra oyun Siyah-Beyazlı takım lehine döndü.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI BAŞAKŞEHİR KARŞILIK VERDİ

Ev sahibi Beşiktaş, taraftar desteğini de arkasına alarak ilk dakikalarda önde basmaya çalıştı. Başakşehir ise geride kontrollü kalarak Robinho ve Edin Visca üzerinden oyunu kurgulamaya çalıştı.

Şenol Güneş, Turuncu-Lacivertli takımın etkili ismi Visca’nın kanadını Medel ile kapatarak konuk ekibin hücum düzenini bozmak istedi.

LİDER OYUNU İSTEDİĞİ GİBİ ŞEKİLLENDİRDİ

Ancak bu konuda Beşiktaş ortası sahası top rakipteyken donuk kalması Başakşehir’i oyun anlamında sıkıntıya sokmadı. Emre, Mahmut ve rahat bir şekilde topu ileri taşıyıp oyunu yönlendirdi.

Beşiktaş’ta top Adem Ljajic’e geldiğinde değerlendi. Lens ve Caner’in kenarlardan ona ayak uyduramaması, Burak’ın da rakip defans arasına sıkışması Siyah-Beyazlıların pozisyon üretmekte zorlanmasına neden oldu.

Maçın ilk yarısında Başakşehir daha etkili oynadı. Beşiktaş, beraberlik golünden sonra oyunu hakimiyeti altına aldı.

20-25 ARASI BAŞAKŞEHİR NEFES ALDIRMADI

Başakşehir ilk 15 dakikalık bölüm sonrasında oyunu kendi lehine çevirmeyi başardı. 20’inci dakikadan sonra oyunu Beşiktaş alanına yıkarak kaleci Karius’u ablukaya aldı. 22’de Robinho ceza sahasına girdi. Topu Visca’nın önüne bıraktı. Boş durumda topu kaleye gönderen Visca’nın vuruşunu Kaleci Karius çıkardı. Seken topu Gökhan Gönül kornere attı.

Köşe vuruşunu Emre kullandı. Penaltı noktasına gelen topa Attamah boş bir şekilde kafayı vurdu. Karius üzerine gelen topu bu sefer yumruklayarak uzaklaştırdı.

KALECİ KARİUS AYAKTA KALDI

Başakşehir Beşiktaş’ın orta alandaki direnç gösteremeyen oyun tarzına kolay hücum etmeye başladı. 24’te Visca getirdiği topu ceza sahası içina hareketlenen Elia’ya bıraktı. Onun vuruşu savunmaya da çarparak filelere giderken Karius yine köşe iyi uzanarak gole izin vermedi.

 

BAŞAKŞEHİR GOLÜ ROBİNHO İLE ATTI

Beşiktaş’ta oyun birlikteliğinin kurulamamasını Turuncu-Lacivertli takım fırsata çevirdi. Topu daha çok kullanmaya başlayan Başakşehir 35’te golü buldu. Kaleci Mert’ten başlayan akatka Visca topu önüne aldı. Ceza sahası içine girerek takım arkadaşlarını aradı.

Elia’nın boşalttığı alana Robinho doğru bir koşu yaparak boş kaleye topu göndererek skoru takıma lehine skoru 1-0’a getirdi.

Siyah-Beyazlı takımın özellikle 2’inci yarı ortaya koyduğu futbol galibiyeti getirdi.

MEDEL ORTAYA GEÇTİ, ATİBA GOLÜ ATTI

Geriye düşen Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, Medel’i orta alana çekti. Dorukhan ile Atiba biraz daha öne çıkınca Beşiktaş silik oyunundan kurtuldu. 42’de kullanılan köşe vuruşunda Gökhan ön direkte kafayı vurdu.

Kaleci Mert ayağıyla çıkırdı. Dönen topu Atiba havada tamamlayarak skoru 1-1’e getirdi. İlk yarıda Beşiktaş 90 pas yaparken Başekşehir 170 pas yaparak oyundaki üstünlüğünü ortaya koydu. İlk yarı 1-1 tamamlandı.

BURAK SAHNEYE ÇIKTI

Beşiktaş maçın ikinci yarısına ilk yarıda bıraktığı gibi başladı. Medel’in orta sahaya getirdiği dinamizm devam etti. 52’de Gökhan Gönül’ün ortaladığı topu Lens ayağıyla kale sahasının içine gönderdi. Burak önüne gelen topu tek vuruşta filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.

Beşiktaş ikinci golden sonra daha fazla pozisyona girmeye başladı.

Atiba Beşiktaş’ın beraberlik golünü attı.

BEŞİKTAŞ AÇIK VERMEDİ

62’de sağ kanattan Ljajic’in kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Dorukhan nefis yükseldi, kaleci Mert topu ancak kornere çelebildi. Duran toplarda etkili olan Siyah-Beyazlı takım Başakşehir kalesini daha fazla yoklamaya başladı.

65’te Kaleci Mert’in uzaklaştırmak istediği top Siyah-Beyazlı takımda kaldı. Ljajic hızlı çıktı. Topu Kagawa’ya bıraktı. Mert’in önde olduğunu gören Kagawa bekletmedin vurdu. Top az farkla auta çıktı.

Beşiktaş maçın son yarım saatlik bölümde de etkili oldu. Turuncu-Lacivertli takıma oynama fırsatı vermeyen Beşiktaş, Ljajic ve Kagawa ile de etkil oldu.

Başakşehir maçın uzatma bölümünde yakaladığı fırsatı değerlendiremeyince Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder