13 Nisan 2019 Cumartesi

Maltepe’de sayım yeniden başladı

Dün akşam saatlerinde ‘AKP ve MHP’lilerin müdahalesi sonucunda‘ durdurulan Maltepe sayımı, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sabah saatlerinde başladı. Planlanandan bir sat geç başlayan sayım için heyetler isimleri okunarak kültür merkezine tek tek alındı.

1089 sandığın bulunduğu Maltepe’de bunların 530’ü sayıldı. Geriye kalan 599 sandığın sayımının ileriki saatlerde bitmesi bekleniyor.

‘AKP VE MHP’LİLERİN MÜDAHALESİYLE’ SAYIM DURMUŞTU

İki kurulla başlayan sayım işlemi daha sonra 12’ye çıkarılmıştı. CHP, işlemlerin daha hızlı sürmesi için bu sayının 30’a yükseltilmesini talep etmişti. YSK, bu talebi kabul etmiş, ancak bunun ardından partililer arasında tartışma yaşanmıştı. Saat 20:40 civarında Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nun Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP’liler sayım alanına topluca girmiş ve sayım çalışmaları durdurulmuştu.

‘ÖZEL HAREKAT DURUMA MÜDAHALE ETMİŞTİ’

Dün akşam yaşananları sosyal medya adresinden paylaşan eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, “Bunun üzerine Özel Harekat duruma müdahale etti ve salona girdi. Şu an sayım yapılamıyor” demişti.

Yarkadaş, sayım işleminin cumartesi sabahı hâkimlerin verdiği karar üzerine 20 sandık sayım kuruluyla devam edeceğini aktarmıştı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sayım işlemi bu sabah yeniden başladı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder