13 Nisan 2019 Cumartesi

Trafik cezalarındaki çözüm seçime kadarmış: Binlerce araç sahibine ceza yağdı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından özellikle İstanbul’da birçok vatandaş, haksız yere kesilen trafik cezalarından şikâyetçi oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen binlerce araç sahibi, kendilerine herhangi bir uyarı veya tebligat yapılmadan ceza kesildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yerel seçimler öncesi yanlış kesilen cezaları affetmiş ve sorunun kalıcı olarak çözüleceğini vadetmişti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçişi yasak olan, hafif ticari araç sahipleri seçimlerin bitmesinin ardından sürpriz cezalarla karşılaşmaya başladı. Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan araç sahiplerine, köprüden her geçişleri için 1.132 lira ceza kesildi. 2019 yılı başında başlayan uygulamayla binlerce kişiye ceza yağdı.

Tebligatları yeni yeni alan araç sahipleri, herhangi bir uyarı yapılmadan yazılan yüksek cezalara tepkili. Köprü geçişlerinde ki trafik cezaları 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de gündeme gelmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım bu cezaların iptal edileceğini, ödeme yapanların paralarının da iade edileceğini söylemişti.

YASAK KARARINI BİLDİRMEK YERİNE TOPLU CEZA

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada, kesilen cezaların aks aralığı 3,2 metrenin üstünde ki hafif ticari araçları kapsadığını söyledi. Ancak burada ki en büyük problemin, bu araçların geçişinin yasak olduğuna dair bir bildirimin 31 Marta kadar yapılmamış olması olduğunu belirten Ağaoğlu “Bildirim yapsalardı vatandaş bir daha geçmezdi buradan. Gelen evraklar vatandaşa seçim sonrası toplu bir şekilde gönderilmiş. Mağdurların arasında trafik polisleri bile var. ” dedi.

Aydın Ağaoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada “Tuzak mı bu, 15 Temmuz Köprüsünü kullanan 1. Sınıf araçlara kesilen cezalar biriktirilip gönderilince, yılbaşından beri geçen 3 aylık sürede bazıları 200 bin liraya ulaşmış. Yasak kararını bildirmek yerine cezaları toplu halde gönderdiler. Biriktirilip fahiş meblağa ulaşan ve ocak söndüren bu cezalar silinmelidir.” diyerek tepki gösterdi.

BENZİNE SEÇİM SONRASI İKİ DEFA ZAM

31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından benzin fiyatlarına iki, motorin fiyatına ise bir defa zam yapıldı. Benzine ilk olarak 2 Nisan’da 19 kuruş zam geldi ve bununla benzinin litre fiyatı 7 lira sınırına geldi. Dün yapılan yeni zamla birlikte benzin litre fiyatı 7 liranın üzerine çıktı.

Hükümetin seçim rüşvetleri devam ediyor, köprü geçiş cezaları iptal edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder