12 Nisan 2019 Cuma

Millet Bahçeleri projelerinde İmamoğlu korkusu: İBB devre dışı bırakıldı

Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek İBB’yi Millet Bahçeleri projesinde devre dışı bıraktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) seçim sonuçlarına itirazla YSK’yı oyalarken diğer taraftan İstanbul için önemli projelerden İBB’yi devre dışı bırakmanın yollarını arıyor.

Bakanlık, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak millet bahçeleri için hazırladığı imar planında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yer almıyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan planlara göre, bahçelere yapılacak spor alanlarının başında “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” ibaresi kaldırılarak “okçuluk ve ata sporları” tesislerinin yer alması dikkat çekti.

Bakanlık önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan millet bahçeleri için 3 ilçede imar planı değişikliği yaparak askıya çıkardı.

Millet bahçesi kapsamında 3 alana da millet kıraathanesi, ibadethane, meydanlar, çeşmeler, toplanma alanları, çay bahçesi, açık hava sinema, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları ile spor alanları yapılacak.

Spor alanlarının başında okçuluk ve ata sporları yer alıyor, bu sporları tenis, basketbol ve voleybol takip ediyor.

Raporda imar planı değişikliğinin amacı “bölgeye ve şehre, eğlence ve dinlenme olgularının bir arada bulunacağı; kentsel yaşam kalitesini arttıracak ekolojik ve estetik değeri yüksek açık yeşil alan kazandırılması” olarak açıklandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’nde 40 bin 922 metrekare büyüklüğündeki pasif yeşil alana yapılması planlanan millet bahçesi Atatürk Olimpiyat Stadı yakınında yer alıyor. Alanın mülkiyeti ise ilçe belediyeye ait.

Küçükçekmece Halkalı Mahallesi’nde 98 bin 467 metrekare büyüklüğündeki yeşil alana yapılması planlanan millet bahçesi ile ilgili imar planı değişikliği raporunun ulaşım bölümünde “Atatürk Havalimanı’nın ilçenin güneyinde yer alması ve erişebilirdik açısından bölgeye avantaj sağladığının” yazılması ise dikkat çekti. Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde 52 bin 200 metrekarelik alan da meri planlarda yeşil alan olarak görülüyor.

Cüppeli’nin damadı İBB’den milyonluk ihaleyi kaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder