12 Nisan 2019 Cuma

Trabzonspor, Bursa’da Abdülkadir Ömür’le güldü

Süper Lig’de 28’inci haftanın açılış maçında Trabzonspor deplasmanda Bursaspor’u Abdülkadir Ömür’ün golüyle 1-0 mağlup etti. 102 dakika süren mücadelede Bordo-Mavili takım Sosa ile de bir penaltı atışından faydalanamadı.

Karadeniz ekibi üst üste 4’üncü maçını da kazanarak puanını 49’a çıkardı. Düşme hattının hemen üstünde bulunan Bursaspor ise 28 puanda kaldı.

NWAKAEME’NİN KAFA VURUŞU DİREĞE TAKILDI

Düşme hattında bulunan ev sahibi Bursaspor yeni hocası Mesut Bakkal ile mutlak 3 puan için sahaya çıktı. Karşılaşmada ilk tehlikeli atak 19’da konuk Trabzonspor’dan geldi.

Yusuf’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Nwakaeme kale alanı içinde çok iyi yükseldi. Yaptığı kafa vuruşunda top direkten geri döndü.

Trabzonspor’la Bursaspor arasındaki mücadele üst düzeydeydi. Ancak ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

BURSA GOL FIRSATINI KAÇIRDI

Oyunda iki taraf da açık futbolu tercih etti. Sahada üst düzey bir mücadele vardı. 26’da Bursaspor etkili geldi. Sol kanattan Yusuf Yazıcı’nın taşıdığı topa penaltı noktası üzerinden Sakho vurdu, Uğurcan’ın çıkardığı topu Tunay Torun sağ çaprazdan gelişine kaleye yolladı. Bu kez savunma topun kaleye gitmesine engel oldu. Yeşil-Beyazlı takım önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

ÖNCE KIRMIZI SONRASI SARI

Karşılaşmanın 39. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Hakem Bülent Yıldırım Sosa’ya yanlışlıkla kırmızı kart gösterdi. Hem futbolcuların bir anlık itirazı hem de Bülent Yıldırım yanlış kart gösterdiğini fark etmesi ile hatasını düzeltti. Sosa’ya sarı kartını gösterdi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 tamamlandı.

Trazsonspor maçın ikinci yarısında Abdülkadir Ömür ile bulduğu golle maçı 1-0 kazanmayı başardı.

ABDÜLKADİR ÖMÜRLÜK GOL ATTI

Maçın ikinci yarısında da oyun ortada geçti. 68’de genç oyuncu Abdülkadir Ömür muhteşem bir gole imza attı. Nwakaeme’nin sol kanattan taşıyıp Abdülkadir Ömür’ün önüne bıraktığı topa genç oyuncu gelişine direk kaleye gönderdi. Kaleci Okan Kocuk uzansa da müdühale edemedi. Uzak köşeye giden top ağlarla buluştu. Bordo-Mavili takım deplasmanda 1-0 öne geçti.

PENALTIYI SOSA KAÇIRDI

Bursaspor ceza sahası içinde meydana gelen pozisyonda VAR’dan Badji’nin Abdülkadir’in ayağına bastığı uyarısı geldi. Hakem Bülent Yıldırım’in inceleme sonrası penaltı noktasını gösterdi.

81’de atışı kullanan Sosa’nın vuruşunu genç kaleci Okan kurtardı.

Bordo-Mavili takımın genç oyuncusu Abdülkadir Ömür takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

MÜCADELE 102 DAKİKA SÜRDÜ

Ev sahibi takım beraberlik için baskı oluştursa da sonuç alamadı. 10 dakika uzayan karşılaşmayı konuk Trabzonspor 1-0 kazanmayı başardı. 102 dakika süren maç sonunda Yeşil-Beyazlı takımın taraftarları iki takımı da alkışlaması maçın kayda değer anlarından biri oldu.

MAÇ KADROSU

Bursaspor: Okan Kocuk, Barış Yardımcı, Ertuğrul Ersoy, Chedjou, Latovlevici, Badji, Aytaç Kara (Dk. 77 Umut Nayir), Tunay Torun (Dk. 46 Lima), Saivet, Yusuf Erdoğan, Sakho

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Ibanez, Sosa, Abdulkadir Parmak, Olcay Şahan (Dk. 46 Abdülkadir Ömür), Yusuf Yazıcı (Dk. 89 Toure), Nwakaeme, Ekuban (Dk. 90+9 Rodallega)

Gol: Dk. 68 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Aytaç Kara, Dk. 80 Badji, Dk. 90 Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Dk. 38 Sosa, Dk. 83 Ibanez, Dk. 90+3 Hosseini (Trabzonspor)

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Ok, Asım Yusuf Öz

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder