12 Nisan 2019 Cuma

‘Bize yapılan yanlışları güçlü olunca başkalarına yapmamalıyız’

Abdullah Gül, uzun süren sessizliğini Oda TV için bozdu. Ayşe Baykal’a konuşan Gül, “Bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız” dedi.

Baykal’ın izlenimlerini ve yorumlarını da eklediği görüşmenin ilgili bölümü şöyle:

Bir ara “Hakkınızda bu kadar yazılıyor, çiziliyor, hiç mi gaza gelmiyorsunuz?” diye sordum. “Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldığım gün günlük siyasete girmeyeceğimi söylemiştim, aksi bir durum bize yakışmaz” dedi.

Sohbet esnasında kendisiyle ilgili bir bilgiyi de ilk defa o gün öğrendim. Bugüne kadar medyada da böyle bir bilgiye denk gelmedim. Abdullah Bey 80 ihtilalinde gözaltına alınarak Metris Cezaevi’nde yatmış meğerse. Hatta yıllar sonra Kenan Evren’le bir araya geldiğinde Evren kendisine “Biz seni de hapse atmışız” deyince Abdullah Bey “Bunlar geçmişte kaldı, biz geleceğe bakalım” cevabını vermiş.

Kader çok acayip bir şey hakikaten… Güç sahibi iken yaptığınız iyi veya kötü şeyler muhakkak sizi buluyor bir şekilde işte.

‘BİZE YAPILAN YANLIŞLARI BAŞKALARINA YAPMAYALIM’

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrası yaşananlar, bir vatandaş olarak herkes gibi beni de endişelendirdi. Kendisine İstanbul’daki seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiğini sordum. Gelinen noktanın çok üzücü olduğunu; vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerektiğini anlattı. Türkiye’nin demokrasi gücünün büyük olduğuna inandığını söyledi.

İMAMOĞLU’NDAN GÜL YORUMU: PARTİ MESELESİ DEĞİL

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül’ün “Bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız” açıklaması ile ilgili sorulan soruya yorumu ise şöyle oldu:

“Bir önceki Cumhurbaşkanının bu şekilde yorum yapması sevindirici ama seslerinin daha gür çıkması lazım. Bu ses öyle yumuşak tonda bir ses olmamalı. Bu iş parti meselesi değil. A kişisi B kişisi meselesi değil. 82 milyon insanın geleceğe daha umutla bakabilme meselesi. Teşekkür ederiz. Kesinlikle geçmişte de hatalar olmuş. İnsanlara zulümler sıkıntılar yaşatılmış. Tek yönlü değil. Kime yapılsa karşı çıkmalıyız. Bu güzel bir örneklem. Daha yoğun bir şekilde sürece dair fikirlerini beyan etmelerini dilerim.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder