13 Nisan 2019 Cumartesi

Can Bartu futbolcuların omuzlarında yükseldi

Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Can Bartu, dün 83 yaşında hayatını kaybetti. Fenerbahçe stadında yapılan törene tabutunu Sarı-Lacivertli oyuncular taşıdı.

Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Volkan Demirel, “Çubuklu için yaşayanlar ölmez” ifadelerini kullandı.

Sabah saat 10.30’da başlayan törene Sarı-Lacivertli taraftarlarda katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu saha içinde Fenerbahçeli yöneticilerle taziyede bulundu.

Oğuz Çetin, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Rüştü Reçber gibi Sarı-Lacivertli kulübün eski yıldızları da törende yer aldı. Başkan Ali Koç ve yönetim de tam kadro olarak sahada yer aldı.

Fenerbahçe yönetimi ve taraftarlar Can Bartu’ya son görevlerini yapmak için Ülker Stadyumuna geldi.

TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tören sırasında acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. Koç, “Kendine has giyim stili, sıradışı hikayeleri, eşsiz başarıları, her şeyden öte iyi insanlığıyla efsane olmuş, adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir Fenerbahçe’yi kaybettik.

Hem Fenerbahçe’nin hem Türkiye’nin başı sağ olsun. Ona hayran büyüyen nesiller, onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Ona duydukları sevgi ve saygıdan dolayı, kimi aileler oğlunun ismine can, kimi bir oğlunun ismine Can, diğer ismine Bartu verdi.” ifadelerini kullandı.

EFSANELER ÖLMEZ

Başkan Ali Koç Efsanelerin ölmeyeceğini de vurgulayarak şunları söyledi: “Can Bartumuzu gelecek nesillere aktarmak şimdi hepimizin sorumluluğunda. Artık aramızda olmasa da her zaman kalplerimizde yaşayacak.

İnsanoğlu var oldukça efsaneler ölmez. Ne şanslıyız ki Can Bartu’yu tanıyan nesilden olduk, onu tanıdık, onunla büyüdük. Bugün tarihimizin en kıymetli isimlerinden birini sonsuzluğa uğurluyoruz. Yarınki maçımızı omuz omuza seyretmeyi planlamıştık.

Kendisine bunu söylediğim zaman “Du bir bakalım Ankaragücü maçı geçsin, o maçı yorumlayalım sonra bakarız” dedi. Allah’ın takdiri… Maçı izleyecekken bugün buradayız… Keşke onunla birlikte omuz omuza maçı seyretseydik… Gözün arkada kalmasın, bu çocuklar yarınki maçı senin için oynayacak; senin için kazanacak.”

Kaptan Volkan Demirel ve futbolcular Can Bartu’nun tabutunu omuzlarında satada getirdi.

ONU YAŞATMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bir efsaneyi uğurlamak için buraya toplandıklarını söyleyerek “Her yönüyle, sporcu kişiliğiyle, insani davranışlarıyla her anlamda bir efsaneyi kaybettik …

Efsaneler ölmez inancı içerisinde, Can Bartu’yu gelecek nesilere, gençlerimize anlatarak, öğreterek onu yaşatma gayretinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Can Bartu’nun ailesi ve spor ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun diyorum.” dedi.

ÇUBUKLU İÇİN YAŞAYANLAR ÖLMEZ

Fenerbahçe’nin kaptanı kaleci Volkan Demirel, “Hepimiz çok üzgünüz. Fenerbahçe forması altında hem futbola hem basketbola hizmet etmiş çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Fenerbahçe var olduğu sürece Can ağabey yaşayacak. Çubuklu için yaşayanlar hiçbir zaman ölmez” ifadelerini kullanarak üzüntülerini dile getirdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder