13 Nisan 2019 Cumartesi

Son Mohikan Can Bartu

Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden biri olan Can Bartu, cenaze töreninde futbol ailesini bir araya getirdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim, Şenol Güneş gibi isimler Bartu’yu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İtalyanlar basını da Can Bartu’nun vefatını duyururken UEFA’da başsağlığı mesajı yayımladı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, tüm camiaların sevdiği bir isim olarak Bartu’yu Son Mohikan benzetti.

CAN BARTU’NUN VEFATI İTALYAN BASININDA

Futbolculuk yıllarında 6,5 yıl boyunca İtalya’da oynayan Can Bartu, Venezia, Lazio ve Fiorentina’da forma giymişti. İtalyanların “Sinyor” lakabını taktıkları Can Bartu için gazetelerde çok sayıda haber yer aldı. Can Bartu’nun geçmiş kariyerinde İtalya’da da futbol oynadığı hatırlatırken, efsane ismin 83 yaşında hayatını kaybettiği okuyuculara aktarıldı.

UEFA DA UNUTMADI

Öte yandan UEFA’dan da Can Bartu’nun vefatıyla ilgili bir haber paylaşıldı. 2009 yılında Türkiye’de düzenlenen UEFA Kupası finali için UEFA’nın elçiliğini yaptığı hatırlatılan Can Bartu’nun vefat haberi nedeniyle derin üzüntü duydukları belirtildi.

ŞENOL GÜNEŞ: İMTİHANI GÜZEL VERDİ

Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş’te Can Bartu’ya son görevini yapanlar arasındaydı. Şenol Güneş, üzüntülerini şöyle dile getirdi. “Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Can Bartu’dan düşünce olarak, davranış olarak çok şey öğrendim. Türk futbolunun başı sağolsun. Can ağabey imtihanı güzel verdi, inşallah biz de veririz”

FATİH TERİM: DEĞERLERİN SİMGESİYDİ

Can Bartu’yu uğurlamaya gelenlar arasında Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Teknik Direktör Fatih Terim de vardı. Terim, “Can Ağabey ile 86’da Meksika’da Dünya Kupası’nda yakın olduk. O günden beri dostluğumuz devam etti.

Son yıllarda büyük çaba sarfettiğimiz değerlerin simgesiydi, son temsilcisiydi. Her gün koridorda Metin Ağabey ile olan fotoğraflarıyla karşılaşıyoruz. Mekanı cennet olsun. Onu tanıdığım için mutluyum. Son zamanlarda kaybettiklerimizin yanına gitti. Turgay Ağabey, Süleyman Ağabey, Lefter Ağabey, onlara da selam olsun.” dedi.

MUSTAFA CENGİZ: SON MOHİKAN

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Can Bartu’nun cenazesinde FBTV’ye konuştu: “Son Mohikan diye bir film vardır. Sanırım Can Bartu’dan Fair-Play’i temsil eden tüm camiaların sevdiği bir isimdi. Biz Galatasaraylıydık ama Can Bartu Fiorentina’ya gittiğinde o zaman yazılı basından takip eder, başarılarında mutlu olurduk.

Can Bartu, bu sevgiyi sporcu kimliğiyle, kişiliğiyle kazandı. Futbolu sevdirdiği için ona teşekkür ederiz. Biz onu severken rakip takımdan diye düşünmedik hiç. Metin Oktay da aynı şekilde. İyi ki yaşadın Can Bartu. Teşekkür ederiz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder