12 Nisan 2019 Cuma

Buldan: AKP, Ahmet Türk yaşlı olduğu için mazbatanın kendilerine verilmesini istedi

AKP, Mardin’de seçimleri kazanan HDP’li Ahmet Türk’ün “yaşlı olduğu” gerekçesiyle mazbatanın kendilerine verilmemesi için başvurmuş.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP’nin, Mardin için verdiği dilekçede trajikomik bir şekilde, Ahmet Türk yaşlı olduğu için mazbatanın kendilerine verilmesini istediklerini söyledi.

YSK’nın KHK’lı seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmeyeceği yönündeki kararının hukuken ve siyaseten peşini bırakmayacaklarının altını çizen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “YSK tam olarak AKP’nin vesayeti altına girdi. Bağımsız bir kurum olmaktan çıkmıştır” dedi.

BİRÇOK İLDE HALKIN İRADESİ GASP EDİLDİ

Şırnak, Muş, Viranşehir gibi bölge kentlerinde birçok merkezde halk iradesinin gasp edildiğini belirten Buldan, söz konusu merkezlerdeki usulsüzlüklere ilişkin tutanak olduğunu dile getirdi. Buldan, “Muş’ta 2 bin 500 oyumuzun geçersiz sayıldığı ve buranın 250 oy ile AKP’ye kazandırıldığını ifade etmek isterim. AKP’nin sudan gerekçelerle yaptığı bütün itirazlar kabul edilirken partimizin yapmış olduğu hiçbir itiraz kabul edilmemiştir.

AHMET TÜRK YAŞLI MAZBATAYI BİZE VERİN

Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlarının mazbatalarının verilmediğini dile getiren Buldan, “AKP’nin Mardin için verdiği itiraz dilekçesi o kadar komik ki, Ahmet Türk’ün sağlık ve yaşlılık sorunları olduğu gerekçesiyle AKP bir itiraz dilekçesi vermiş. Ahmet Türk’ün yaşlı olduğu gerekçesiyle mazbatanın kendilerine verilmesini istemişler. Bu kadar ucuz mu sanıyorsunuz? Bu kadar basit gerekçeleri itiraz olarak ifade etmek aymazlıktır” şeklinde konuştu.

YSK AKP’NİN VESAYETİ ALTINA GİRDİ

KHK’lı seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmeyeceği yönündeki YSK kararını da değerlendiren Buldan, şöyle devam etti: “YSK tam olarak AKP’nin vesayeti altına girdi. Bağımsız bir kurum olmaktan çıkmıştır. KHK ile ihraç edilmiş insanların başvuruları kabul edip kazandıktan sonra mazbatalarını vermemek iktidarın HDP’ye karşı başından beri sürdürdüğü bu oyunun parçası haline geldiğini gösteriyor.”

BİZ KAZANDIK AKP KAYBETTİ

Buldan şunları söyledi: “AKP, çok kirli bir dil ile kampanyasını yürüttü. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bakanları ile HDP’yi hedef göstermesi eski eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere bizlerin yaptığı konuşmaları insanlara izleterek bize duyulan kin ve nefretin açığa çıkması olarak görülebilir. Biz kazandık, AKP kaybetti. Bu gerçeği herkesin görmesi gerekiyor.”

AKP BİR TUZAK PARTİSİDİR

YSK kararına ilişkin hem hukuken hem de siyaseten peşini bırakmayacaklarının altını çizen Buldan, halka kazandıkları yerleri AKP’ye kaptırmama çağrısında bulundu. Buldan, “Onlar da oyun çok, her türlü hile ve yolsuzlukla kazanamadıkları yerleri şimdi hile ile HDP’nin elinden almak istiyorlar. Buna YSK aracılık ediyor. Buna aracılık edenlerin sıfatında ‘yüksek yargıç’ yazıyor. Bunların tarihin sayfalarına kalın harflerle geçeceklerini belirtiyorum. Halkımız belediyelerine sahip çıkmalı ve YSK bu hırsızlığa ortak olmasın. Çünkü AKP bir tuzak kuruyor ve AKP bir tuzak partisidir. Yapamadığı şeyleri; başka kurumları, YSK’yi de ortak ederek bu oyunu sürdürmek istiyor” ifadelerini kullandı.

YSK kararı, “Aday olabilirsin ama başkan olamazsın” mantığı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder