27 Nisan 2019 Cumartesi

Ali Koç açıkladı, bir Galatasaraylı 500 bin lira verdi

‘Fener Ol’ kampanyası hakkında konuşan Ali Koç, bir Galatasaraylı’nın kulübe 500 bin lira verdiğini belirtti. Fenerbahça Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.‘Fener Ol’ kampanyası ile ilgili olarak da Ali Koç, bir Galatasaraylı’nın kulübe 500 bin lira verdiğini açıkladı.

Takımın bu sezon ligdeki kötü gidişatı ve karşı karşıya kalınan mali tablo ile ilgili konular hakkında açıklama yapan Ali Koç, karşılaşılan mali tablonun beklenilenden çok daha kötü durumda olduğunu da belirtti.

DAHA İYİ PUAN TOPLADIK

Sezon başlangıcından bu yana arka arkaya alınan kötü sonuçların, sezonun ikinici yarısından itibaren daha iyiye gittiğini söyleyen Ali Koç, “Tarihin en kötü ilk devresini geçirdiğimizi ifade etmiştim. Tüm sorumluluğun bizde olduğunu söylemiştim. İkinci yarının daha iyi geçeceğini ve 5 de nokta atışı transfer yaptığımızı söylemiştim. İlk yarıya göre daha iyi bir puan topladığımızı söyleyebilirim.” dedi.

Ali Koç bu sezondan ders aldıklarını belirterek 2-3 pozisyonda oynayacak oyuncuların belirlendiğini açıkladı.

BU SEZONDAN ÇOK DERS ALDIK

Ali Koç, bu sezondan çok ders aldıklarlarını dile getirdi. Başkan Koç, hiçbir zaman mazeret üretmediklerini anlatarak, “En önemli ders, çok fazla değişikliği aynı anda yapmamızdı. Önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyoruz. Bunun için çalışılıyor. Pozisyonlar belirlendi.” diye konuştu.
Gelecek sezonun takım içi planlamasına başladıklarını belirten Ali Koç, “Önümüzdeki sezonun planlamasını yapıyoruz. Pozisyonlar belirlendi. En az 2-3 pozisyonda oynayabilecek oyuncular ve profillerin hepsi şimdiden belirlendi. En büyük sıkıntı FFP.” ifadelerini kullandı.

DAHA DAR BİR TABLOYLA KARŞILAŞTIK

Yönetime geldiklerinde beklediklerinden daha kötü bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Ali Koç, “Finansal sağlığımızın bozuk olduğunu zaten biliyorduk. Göreve başladıktan sonra beklediğimizden daha da dar bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bizi enkaz edebiyatı yapmakla suçluyorlar. Görevimiz olanları olduğu gibi size aktarmak.” yorumunda bulundu.

Başkan Ali Koç, vefat eden Can Bartu’nun heykelini dikeceklerini söyledi.

EFSANEYE YAKIŞIR BİR HEYKEL OLACAK

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu ‘Sinyor’ Can Bartu’nun heykelini dikeceklerini söyleyen Başkan Ali Koç,”Can Bartu’yu ölümsüzleştirmek için, ilk yönetim kurulu toplantısında efsaneye yakışır bir heykel yaptırma kararı alacağız.” dedi.

HEDEFE ULAŞSAK BİLE KISA VADEDE NEFES ALDIRIR

Ali Koç, kulübün başlattığı ‘Fener Ol’ kampanyası hakkında da detaylar verdi. Projeyi çok titiz bir çalışmayla hazırladıklarını vurgulayan Koç, “Bu büyük bir planın küçük bir adımıdır. Hedefe ulaşırız, ulaşamayız, başka bir konu. Ulaşsak bile kısa vadede nefes aldırır. Rahatlamak için süre gerekiyor.

Önceden planlanmış, detaylıca kurgulanmış bir kampanyadır. Başka kulüplere baksaydık buna kesinlikle girmememiz gerekiyordu. Biz Fenerbahçe’yiz. Söz konusu Fenerbahçe olduğunda, Fenerbahçelilerin sadece maddi değil, manevi fedakarlıkları da cömertlikleri de hiçbir camiayla kıyaslanamaz.” şeklinde konuştu.

BİR GALATASARAYLI 500 BİN LİRA BAĞIŞ YAPTI

Ali Koç, Fener Ol kampanyasına ismini vermek istemediği bir Galatasaray taraftarının 500 bin lira bağış yaptığını duyurdu. Kampanyanın 22. gününde olduklarını hatırlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Bir Galatasaraylı kulübe 500 bin lira bağış yaptı. Katılım ve miktar olarak bizi motive eden seviyelere geldik.

Miktar olarak şu aşamada rakam vermeyeceğim. 12 Mayıs Pazar – 13 Mayıs Pazartesi iftar ile sahur arası önemli bir program yapılacak. Kampanyamıza katılan herkese buradan teşekkür etmek istiyorum.”

Koç Galatasaraylı birinin 500 bir lira verdiğini belirterek katılımın önemine değindi.

KATILIM SAYISI ÇOK ÖNEMLİ

Ali Koç kampanya için katılımın önemli olduğunu da değinerek, “Belirlediğimiz hedef hiçbir kampanyada hayal dahi edilmemiş rakamlar olduğu için, gidecek daha çok yolumuz var. Katılım sayısı çok önemli.

SMS, kredi kartı ve banka havale yoluyla 500 bin kişiye varmak üzereyiz. Mali kurtuluş savaşı olarak adlandırdığımız kampanyamıza destek olmanız gerekiyor. Olamayanların da etrafına bunu yayması, anlatması lazım.” şeklinde son durumu aktardı.

ZARAR 559 MİLYON LİRA

Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, divan kurulu üyelerine konsolide gelir-gider tablosunu sundu. 2017 yılında sene sonu itibarıyla 598 milyon dönem zararı bulunduğunu vurgulayan Karaçam, 2018 senesinde gelirler toplamının 763 milyon liradan, 1 milyar 269 milyon liraya çıktığını belirtti.

2018 yılında 82 milyon lira faaliyet karına geçtiklerini ifade eden Karaçam, şu bilgileri verdi: “Geçmişten gelen yüklü borçlar olmasa, biz bu seneyi faaliyet karıyla kapatacaktık. Toplam sene sonu zararı 559 milyon lira olarak görünüyor. Bu tabloyu ilk defa sizlere, yönetim tarafından tüzük hükümlerine uygun olarak sunuyoruz. Sadece derneği değil, tüm kulübü görüyorsunuz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder