26 Nisan 2019 Cuma

İttifak önerilerine HDP’de katıldı ‘Demokrasi İttifakı’ önerisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması ile başlayan yeni ‘ittifak’ önerisine, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ‘Milli İttifak’ öneri eklenmişti. Diyarbakır’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de, “OHAL rejiminden kurtulmak için Demokrasi İttifakı” önerdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Eş Başkanları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık’la makamlarında görüşen eş genel başkanları, belediye önünde de Diyarbakırlılara seslendi.

OHAL DÜZENİNE SON VERMEK İÇİN

Sezai Temelli, OHAL’in şekli olarak kalkmasına rağmen, KHK ile ihraç edildikleri için mazbatalarını alamamış belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyelerinin OHAL düzeninin devam ettiğini gösterdiğini belirtti. Temelli, “OHAL düzeninin devamına son vermek ancak ve ancak birlikte demokrasi mücadelesi ile mümkündür. O yüzden de diyoruz ki Türkiye’nin bugün acil ihtiyaç duyduğu şey, bütün bu krizlerinden çıkabilmesi için bu OHAL düzeninin sonlanması tecritleştirilmiş ülkenin tecridi kırabilmesi için ülkenin acil ihtiyaç duyduğu şey Demokrasi İttifakıdır” dedi.

DEMOKRASİ İTTİFAKINDA BULUŞALIM

Temelli şunları dile getirdi: “Bugün tüm demokrasi güçlerini, tüm sivil toplum örgütlerini, sendikaları, toplumsal muhalefetin bütün dinamiklerini, hatta tüm muhalefeti “demokrasi ittifakı”nda buluşmaya davet ediyoruz. Evet Türkiye’nin acil sorunlarına acil çözümler üretmek istiyorsak “Demokrasi İttifakı”nda buluşarak demokratik adımları atmalıyız.”

BİR KEZ DAHA BAŞARACAĞIZ

Temelli, “Bugün siyasetçiler cezaevinde, bugün gazeteciler cezaevinde, bugün fikir özgürlüğü kalmamış durumdadır. Bugün yargı tüm anlamıyla bağımsızlığını yitirmiş durumdadır. Nasıl ki bu kayyımları buradan süpürüp attık, işte bu demokrasi mücadelemizde, demokrasi ittifakını genişleterek Türkiye’nin her yerinde bu düzene, bu otoriter rejime hep birlikte son verebiliriz. Bunu başarabiliriz. Bu gücümüz var, bunu başardık, bir kez daha başaracağız” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR ŞEY YAPMADIK

Pervin Buldan ise şunları söyledi: “Bugünün Türkiyesi’nde barışı, adaleti, demokrasiyi savunanlar cezaevinde olurken, özellikle dışarıda bu işin içinde olan ve gerçekten Türkiye demokrasisine müdahale edenler ellerini kollarını sallayarak dolaşmaktadırlar. Bizler barışın ve demokrasinin bu ülkeye bir an önce gelebilmesi için her türlü mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Ancak, bunu belediyeleri kazandığımız yerlerde halkımızla, sizlerle başlatmanın önemli olduğunu belirtmek isteriz. Bu belediyeyi biz almadık. Yeni bir şey yapmadık, bizim olanı, sizin olanı aldık. Sizler kendi eviniz olan kendi yeriniz olan yeri geri aldınız.”

Ayhan Bilgen: “Bir kez daha aynı manzarayı yaşatmam”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder