27 Nisan 2019 Cumartesi

Ertuğrul Kürkçü: Türkiye ittifakı teklifi CHP’yi çürümüş diktatörlüğe ortak etme çabasıdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye ittifakı’ teklifini değerlendirdi. “Yıkılmaya başlayan çürümüş diktatörlüğüne CHP’yi ortak etme çabası içerisinde. Tayyip Erdoğan ile yürünemez. AKP’yi çok büyük bir güç mücadelesinin sarsacaktır” dedi.

MHP ile suç ittifakı yapan Tayyip Erdoğan’ın şimdi at değiştirmek derdinde olduğunu dile getiren Kürkçü, “CHP’yi bu sürece ortak edebilir mi? Ben buna ihtimal vermiyorum. Teklif edilen yeni ortaklığa CHP ‘evet’ dediğinde bu satrancın en büyük kaybedeni olur” ifadelerini kullandı.

CHP ERDOĞAN’IN KÖLESİ HALİNE GELİR

Kürkçü, “O yüzden feraset, birazcık derin görüş varsa CHP (bu ittifak teklifini) elinin tersiyle geri çevirecektir. Çünkü bu hem Tayyip Erdoğan’ın temize çıkarılması demektir hem de Kürtlere sömürge statüsü dayatılmasında CHP’nin ortaklığının istenmesi demektir ki, CHP’yi muhtemel bir ortak durumuna getiren şey Kürtlerin desteğidir. Kürtler desteği çektiği an, bu kez CHP, Bahçeli’nin kölesi haline gelmiş olan Erdoğan’ın kölesi haline gelir” şeklinde konuştu.

ÇÖKMEK ÜZERE OLAN KRALLIĞINI KURTARMA ÇABASI

Kürkçü şunları dile getirdi: “Türkiye İttifakı toplumun gerçek meseleleri ve gerçek çözümler için yapılmış bir teklif değildir, çökmek üzere olan bir krallığın yıkımdan kurtarılması, padişahlığın çökmesinin memleketin çökmesi olarak takdim edilerek tüm yurttaşların telaşa kaptırılarak bu sürece dahil edilmeleri ve dolayısıyla bu noktada CHP’nin bu çürümüş diktatörlüğe ortak edilme çabasıdır.”

ERDOĞAN’IN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ

Tayyip Erdoğan ile yürünemeyeceğini ifade eden Kürkçü, “Tüm çözümsüzlüklerin merkezine, kendisini, ailesini ve suç örgütlerini yerleştirmiştir. Seçim süreci başladığından bu yana AKP’nin temel taktiği kanlı sokak kavgaları, şiddet, boy ölçüşmeler idi fakat muhalefet bunu savuşturdu. Kılıçdaroğlu’na yönelik tertip de hükümetin bilgisi dahilinde olan bir tertipti. Tayyip Erdoğan bu saldırıya esasen sahip çıkmıştır. Kendi kaderine doğru Amok Koşusu ile devam edecektir Erdoğan, bence o kaderden kendini ayırmak (muhalefet için) başlıca tedbirdir” dedi.

31 MART’TA FİYAKASI BOZULDU

Yeni parti kuracakları söylenen AKP içi muhalefeti de değerlendiren Kürkçü, “Abdullah Gül, Ali Babacan gibiler bugüne kadar seslerini çıkaramıyordu çünkü Tayyip Erdoğan hegemonik bir güç ve istihbarat ile polis şiddetini elinde tutuyordu. Bu seçimlerle birlikte fiyakası bozuldu, yüzünde artık kocaman bir ustura kesiği vardır. Façası bozulmuştur. Façası bozulmuş olan Erdoğan’ı dinlemek ya da ondan korkmak için çok fazla sebebi kalmamış olanlar, içlerinde taşıyageldikleri görüşleri açığa vuracaklardır” ifadelerini kullandı.

AKP’Yİ ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ MÜCADELESİ SARSACAK

Kürkçü, “AKP’yi çok büyük bir güç, hegemonya mücadelesi sarsalayacaktır. Erdoğan bugüne kadar muhaliflerini tokatlayarak, döverek, küfrederek, görevden alarak susturabildi ancak şimdi itirazlar o kadar çok farklı yönden geliyor ki, bu şekilde onlara yanıt veremez. Onlarla tokat mesafesinde değil. AKP bir parti değil artık, eskiden öyleydi belki. Şu an AKP, Tayyip Erdoğan, ailesi, efradı ve sadık bendelerinden oluşan bir paramiliter teşkilattır.” dedi.

ESKİ AKP HÜLYASINI SESLENDİRİYORLAR

Kürçkü sözlerini şöyle noktaladı: “Babacan ve diğerlerinin çıkışlarını şöyle okumak gerek: Onlar, eski AKP hülyasına seslenmekteler. Ne Davutoğlu ne diğerleri teşkilatta eli olan insanlar değil. Sırtlarında yük taşıyıp bir partiyi sıfırdan inşa etmiş, mahalle mahalle dolaşmış insanlar değil. Onlar paraşütle bu partiye gelmiş isimlerdir. Nüfuzları nispeten dardır.”

İttifak önerilerine HDP’de katıldı ‘Demokrasi İttifakı’ önerisi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder