26 Nisan 2019 Cuma

Süleyman Soylu itiraf etti: İmamoğlu için Ali Koç’u aradım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, mazbatasının verilmediği süre içerisinde İstanbul’daki derbi maçlarına katılması olay olmuştu. Galatasaray – Fenerbahçe derbisi öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u arayarak Ekrem İmamoğlu’nun maça gitmemesi konusunda uyardığı iddia edilmişti.

Habertürk’te yayınlanan bir programa konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu iddiayı doğruladı ve maçta bir problem olabilir uyarısında bulunarak, İmamoğlu’nun derbiye gitmemesi konusunda Ali Koç’u aradığını itiraf etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanıı Ekrem İmamoğlu, izlemek için gittiği Galatasaray – Fenerbahçe derbisinden önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bir bakan tarafından aranarak maça gitmemesi için baskı yapıldığını açıklamıştı.

Olaya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sayın Ali Koç’a ‘burada bir problem olabilir. Siz ev sahibisiniz’ dedim” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı üzerinden “CHP’lileri şehit cenazesine almayın” açıklaması soruldu.

CHP’LİLERİN ŞEHİT CENAZELERİNE GİTMEMESİNİ TEDBİR AMAÇLI SÖYLEMİŞ

“Tam da bu iş için söyledim.” diyerek saldırıya yönelik güvenlik amaçlı bir açıklama yaptığını savunan Soylu, “Ben itfaiyeci değilim. Benim görevim sadece bulunduğum yerde sabahtan akşama kadar bir görevi ifa etmek değil. Ben yazı memuru değilim. Ben bütün hepsini düşünmek zorundayım. 24 Haziran’da her CHP’li, Kılıçdaroğlu ve takımı şunu söylemedi mi, ‘Bir oyunuzu CHP’ye bir oyunuzu HDP’ye verin’ dedi. Ben bu tabloyu gördüm. Ben 3,5 yıl İstanbul il başkanlığını yaptım. Bunların, il başkanlarının, şehit cenazelerine, protokol olarak girmemeleri gerektiğini valilere tedbir olarak söyledim.” dedi.

Daha sonraki açıklamasında “İklim yumuşadı istedikleri yere gidebilirler’ dediğini ifade eden Süleyman Soylu, “CHP-HDP işbirliğini hem siyaseten onaylamadığımı hem de bu tedbiri almak zorunda olduğumu söyledim.” ifadesini kullandı.

SOYLU, İMAMOĞLU’NUN MAÇA GİTMEMESİ KONUSUNDA ALİ KOÇ’U ARAMIŞ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu içinde aynı şeyleri söylediğini açıklayan Süleyman Soylu, “Beşiktaş maçına gitti. Sayın Cumhurbaşkanımıza oralarda hakaret edildi.” vurgusunda yaptı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi istihbarat birimlerinin sosyal medyada İmamoğlu için “FETÖ’cünün burada ne işi var” şeklinde paylaşımlar yapıldığı uyarısında bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, “Mazbata meselesini gündeme getirdiler. Ben de Sayın Ali Koça’a ‘burada bir problem olabilir. Siz ev sahibisiniz’ dedim.” şeklinde konuştu.

Ali Koç’a, İmamoğlu’nun maça gitmemesi konusunda rica etmesini söylediğini anlatan Soylu, “O da dedi ki, ‘Sizin isminizi verebilir miyim’ dedi. Ben de ‘memnuniyetle’ dedim. ‘Benim sizden istirhamım bir daha rica edin’ dedim. ‘Bakan beni arasın’ demiş. Ben de Ali Koç’a, ‘Üzerimizdeki sorumluluğu attık, tedbirlerinizi siz de biz de arttıralım’ dedim.” dedi.

“HDP’NİN ANKARA’DAKİ KONGRESİNE MÜDEHALE ETTİM”

HDP’nin Ankara’da yaptığı kongreye müdahale ettiğini de vurgulayan Süleyman Soylu, “Neden? Bir güvenlik temini için müdahale ettim. Onların bilgisi dahilinde. İşin bir arka  perdesi var. Ben bunun iklimini İçişleri Bakanı olarak düşünmek zorundayım.” ifadesini kullandı.

“Bir cinsel taciz söz konusuysa orada yakalanan kişinin ilçede karakola alınmamasına kadar müdahale etmek zorundayım.” sözleriyle konuşmasına devam eden Soylu, “O ilçede o kişi karakola alınırsa insanlar oraya yıkılır ve toplumsal hadise meydana gelir. Bu tip toplumsal olayların tamamında devreye girerim.” sözleri ile kendini savundu.

HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan gerginlikle ilgilide konuşan Soylu, “Aysel Tuğluk olayında olduğu gibi. Kalktım oraya gittim. Bir İçişleri Bakanı nasıl mezarlığa gider? Anında müdahale edemezsiniz, toplumsal olaylar beklemediğiniz noktaya itilir.” dedi.

Hangi Bakan, İmamoğlu’nun maça gitmesini engellemek istedi?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder