27 Nisan 2019 Cumartesi

Fenerbahçe uzatmada bir puanı kurtardı

Süper Lig’in 30’uncu haftasının kritik maçında Fenerbahçe, Trabzonspor’la 1-1 barabere kaldı. Karedeniz ekibi Yusuf Yazıcı’nın attığı golle maçı 1-0 öne geçti. 90+6’da ev sahibi takım Valbuena’nın golüyle beraberliği yakaladı.

Karşılaşmada Sadık Çiftpınar kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Trabzonspor puanını 53’e çıkardı. Fenerbahçe ise 34 puana yükseldi.

FENERBAHÇE ÖNDE BASKI YAPTI

Geçen hafta deplasmanda kötü bir futbolla Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, üst üste 5 maçtır kazanan Trabzonspor’u taraftarı önünde yenerek özür dilemek istiyordu. Maçada istekli bir şekilde başlayan Sarı-Lacivertli takım, ilk toplara müdahale ederek Karadeniz ekibine oyun kurma yansı vermedi. Tarabzonspor ise kaptığı toplarla hızlı çıkma isteğindeydi. İlk olarak bunu Rodallega ile yakaladı.

Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Abdülkadir Parmak orta sahada oldukça etkiliydi.

RODALLEGA DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 12’inci dakikasında Ayew’in orta alanda kaptırdığı top sonrası Yusuf Yazıcı çabuk oynadı. Sağ kanattaki Rodallega’yı gördü. Rodallega’nın sağ çaprazdan attığı şut Skrtel’den sekerek direğin içine çarptı. Sahaya dönen topu savunma uzaklaştırdı.

ABDÜKLADİR ÖMÜRDEN PAS YUSUF YAZICIDAN GOL

Trabzon bu tehlikeden kısa bir süre sonra golü buldu. 16’ıncı dakikada Rodalega’nın direkten dönen pozisyonunu hazırlayan Yusuf Yazıcı, bu sefer golü kendisi attı. Sol kanattaki Nwakaeme’den pası alan Abdülkadir Ömür, savunmanın arkasına doğru topu havadan gönderdi. Yusuf topu durdurmadan tek vuruşta aya içiyle golü kaydetti. Konuk Bordo-Mavili takım 1-0 öne geçti.

Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın attığı golle maçı uzun süre 1-0 önde götürdü.

SOLDADO’NUN ŞUTUNU UĞURCAN ÇIKARDI

Fenerbahçe golden sonra Trabzon kalesine daha baskılı gelmeye başladı. 26’da Sarı-Lacivertli takım gole yaklaştı. Trabzonspor’un kaybettiği topu ile direk kaleye giden Fenerbahçe’de Soldado ceza sahasına girmeden şutunu attı. Savunmaya çarpan top kaleci Uğurcan Çakır’ı da yanılttı. Ancak genç kaleci son anda alt köşeden çıkarmayı başardı.

Maçın ilk yarım saatlik bölümünden sonra Fenerbahçe, tüm hatlarıyla öne çıktı. Trabzonda kendi ceza sahası önüne kadar çekildi. Ancak iki takımda sürekli pas hatası yaptığı için pozisyonlar olgunlaşmadan kayboldu. İlk yarı 1-0 Bordo-Mavili takımın lehine sonuçlandı.

VALBUENA DİREĞİ GEÇEMEDİ

Fenerbahçe maçın ikinci yarısına beraberlik golü için oldukça hızlı başladı. Trabzonspor’a sahasından çıkma şansı vermeyen Kanarya, pozisyon üretmekte zorlandı. Valbuena’nın girişi ile bu sıkıntıyı aşmaya çalışan Fenerbahçe 61’de gole çok yaklaştı.

Organize gelen Fenerbahçe’de ortalanan topu Soldado geriye bıraktı. Valbuena topu durdurmadan voleyle kaleye gönderdi. Kaleci Uğurcan’ı geçen top direkten oyun alanına geri döndü.

Fenerbahçe 71’inci dakikadan itibaren Sadik’ın kırmızı kart görmesiyle oyuna 10 kişi devam etti.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Sarı-Lacivertli takım, 71’de 10 kişi kaldı. Orta alanda nefis hareketlerle dört kişinin arasından sıyrılan Abdulkadir hızla ceza sahasına yöneldi. Geriden gelen Sadık Çiftpınar arkadan gelerek Abdülkadir’i düşürdü. Hakem Cüneyt Çakır, Sadık’a önce ikinci sarıyı ardından da kırmızı kartı çıkardı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe mücadeleye 10 kişi devam etti.

UĞURCAN ŞUTLARI ÇIKARDI

Fenerbahçe, 10 kişi kaldıktan sonra Trabzonspor’un üstüne gitmeye devam etti. Eljif Elmas ve Hasan Ali’nin şutlarını Uğurcan Çakır, yerinde müdahalelerle çelmeyi başardı. 90’da Nabil Dirar genç file bekçisi ile karşı karşıya topu auta attı. Karedeniz ekibi, ev sahibi takım eksik kalmasına rağmen son bölümde bunu avantaja çeviremedi.

Fenerbahçe uzatma dakikalarında bulduğu golle maçı 1-1 bitirmeyi başardı.

VALBUENA SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Karşılaşmanın 90+6’ıncı dakikasında Fenerbahçe eşitliği yakaladı. 10 kişi kaldığı dakikadan itibaren ortaya koyduğu direncin karşılığını Valbuena’nın serbest vuruşu ile değerlendiren Kanarya skoru 1-1’e getirdi. Son dakikada gelen bu gol Fenerbahçe’de büyük bir sevinç yaşatırken Trabzon’da ise üzüntüye dönüştü. Karadeniz ekibi 5 maçlık galibiyet serisinin ardından berabere kaldı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder