26 Nisan 2019 Cuma

Başakşehir zirvedeki avantajını tüketti

Süper Lig’in 30’uncu haftasının açılış maçında lider Başakşehir evinde Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Şampiyonluk yarışında açık ara önde olan Turuncu-Lacivertli takım son üç haftada 8 puan kaybetti. Düşme hattında yer alan Göztepe çok kritik bir galibiyet aldı.

Maçın gollerini 7 dakikada Jerome ve 85’inci dakikada Deniz Kadah kaydetti. Başakşehir 62 puanda kalırken Göztepe puanını 30’a çıkardı. Ligde kalma adına önemli bir adım attı.

Göztepe Başakşehir’e karşı golü bulduktan sonra savunmada iyi direndi.

BAŞAKŞEHİR’E ERKEN ŞOK

Son iki haftadır puan kaybeden Başakşehir, Göztepe maçını kazanarak zirvede sağlam durmak istiyordu. Ancak karşılaşmanın 7’inci dakikasında konuk Sarı-Kırmızılı takım 1-0 öne geçti. Serdar Gürler’in taşıdığı topu Titi’ye aktardı. Onun topuk pasıyla buluşan Jerome şık bir vuruşla topu filelere gönderdi. Göztepe’nin erken bulduğu gol oyunun gidişatını da değiştirdi.

Başakşehir’in boşa harcadığı bir çok pozisyonun yanı sıra Edin Visca’da iki kez topu filelere gönderse de ofsayta takıldı. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Başakşehir gol noktalarında etkisiz kaldı. düşme hattında yer alan Göztepe kazandığı 3 puanla umutlarını arttırdı.

GÖZTEPE DİRENDİ, DENİZ SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Lider Başakşehir, beraberlik için maçın ikinci yarısında tüm riskleri aldı. Ancak Göztepe savunmada iyi direndi. Turuncu-Lacivertl takım gol bulamayınca oyun ritmini de oturtamadı.

Koruk Sarı-Kırmızılı takım kontralarla etkili olmaya çalıştı. 86’ta Deniz Kadah bunu başardı. Yaklaşık 50 metre topu süren başarılı oyuncu kaleci Mert’in yanından topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi. 90 dakika bu skorla tamamlandı.

Başakşehir evinde oynadığı son 14 maç birden fazla gol yememişti. Göztepe karşısında kalesinde iki gol gören lider evinde mağlup oldu. Şamipiyonluk yolunda önemli bir yara aldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder