27 Nisan 2019 Cumartesi

Merkez sağda yeni siyasi oluşum: Çoban Ateşi Hareketi

DYP’den eski isimlerin de olduğu Çoban Ateşi Hareketi altı ay içerisinde merkez sağda yeni bir parti kuracak. Yeni partide yer alacak isimlerden Avukat Gürkan Çakıroğlu, kuracakları partinin merkez sağdaki boşluğu dolduracağını ileri sürdü.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti girişimleri gündemdeki yerini korurken, merkez sağda başka bir partinin temeli atılıyor.

İYİ PARTİ MERKEZ SAĞA HİTAP EDEMEDİ

İçlerinde DYP’den eski isimlerin de olduğu Çoban Ateşi Hareketi, yeni partinin çekirdeğini oluşturuyor. Altı ay içerisinde kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden Avukat Gürkan Çakıroğlu, İyi Parti Şişli Örgütü’nde görev almış bir isim ancak partinin merkez sağ için bir söylem geliştirmediğini belirterek istifa etti.

2020’DE ERKEN SEÇİM BEKLİYORUZ

Aynı zamanda Çoban Ateşi Hareketi’nin sözcülerinden biri olan Çakıroğlu, merkez sağa seslenecek bir parti boşluğunun bulunduğunu belirterek kuracakları partinin bu boşluğu dolduracağını belirtti. 31 Mart seçimlerinden sonra oluşan siyasi tabloyu da değerlendiren Çakıroğlu, Türkiye’yi 2020’de erken bir seçimin beklediğini kaydederek, 31 Mart seçim sonuçlarının 1994 yılında yükselişe geçen ve 16 Nisan referandumunda tepe noktasına ulaşan siyasal islamın Türkiye’deki devrinin sonu anlamına geldiğini de ifade etti.

HERKESİ KUCAKLAYACAK BİR PARTİ OLACAK

Artı Gerçek’e konuşan Çakıroğlu, “Biz toplumun bütün değerlerini özümseyen, hiçbir mahalleyi ötekileştirmeyen, Türkiye’nin tam göbeğinde olan, Türkiye’nin bağrından çıkan bir söyleme ve harekete sahip olacağız. ‘Ocu bucu’ gibi klişelerinin içine hapsolmuş bir parti olmak istemiyoruz. Bizim hareketimiz Edirne’den Diyarbakır’a herkesi kucaklayabilen ve bu milletin değerlerine saygı duyan herkesi bünyesinde barındırabilecek bir hareket” dedi.

TRABZON’DAKİ SELİM, DİYARBAKIR’DAKİ BARAN

Çakıroğlu şunları dile getirdi: “Bizim hareketimizde Trabzon’daki Selim kadar Diyarbakır’daki Baran, camiye giden Ömer kadar cemevine giden Ali, İzmir’de ki laik teyze kadar Konya’daki hacı teyze kendisinden bir parça bulacak. Kendisini bu harekete, bu partiye ait hissedecek. Biz merkezdeyiz ama derseniz ki merkezin neresindesiniz, sağındayız.”

DYP’Lİ ESKİ İSİMLER VAR

Çakıroğlu partide yer alacak isimlere ilişkin ise, “Eski Bakanlarımızdan Rıfat Serdaroğlu, Bahattin Yücel gibi isimlerin yanı sıra eski İyi Parti GİK Üyesi Murat Uysal’da bulunuyor. Şimdilik bu isimleri vereyim.Türkiye’nin dört bir tarafında varız ve insanlar hareketi partiye dönüştürme adına çalışmalarına devam ediyorlar. Kişilerle, kurumlarla görüşmelerimiz oluyor. Çok yakın bir zamanda da dört bir koldan ciddi bir Anadolu turuna çıkacağız” dedi.

YÖNETİM ERDOĞAN’DA DEĞİL BAHÇELİ’DE

Çakıroğlu, 2020 yılında erken seçim beklediğini de aktararak, Cumhur ittifakını eleştirdi: “AKP gelinen noktada adım adım geriliyor. Bu saatten sonra daha da hızlı gerileyecek. Erdoğan görüyorsunuz ki hiçbir şey üretemiyor ve artık bırakın ülkeyi kendi partisini dahi yönetemiyor. Bu arada Cumhur İttifakında da yönetim Erdoğan’da değil Bahçeli’de.”

BAHÇELİ ECEVİT’E YAPTIĞINI ERDOĞAN’A YAPACAK

Çakıroğlu, “İktidar geri dönüşü olmayan yola gireli çok oldu. Siyasi olarak kendisini bitirdiği gibi kendisine el uzatan, omuz veren tüm diğer kesimleri de aldattı, istismar etti ve sonrasında da acı çektirdi. Kimse onlara artık inanmaz. Erdoğan’ın Bahçeli’ye olan ihtiyacı Bahçeli’nin Erdoğan’a olan ihtiyacından kat kat fazla bu sebeple ittifak Bahçeli istemedikçe çatırdamaz. Bahçeli bunu ister mi? Türkiye’yi resmen olmasa da fiilen yönetiyorken neden istesin ama AKP’nin kesin düşüşünü hissettiği anda da Ecevit’e yaptığını Erdoğan’a da yapar. Erdoğan’ın Türkiye İttifakı söylemi ise diğer tüm söylemleri gibi boş, konuşmaya bile değmez.” dedi.

Ahmet Takan: AKP içinden 30 vekil Haziran ayında istifa edecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder