26 Nisan 2019 Cuma

Öğretmen Muzaffer Özcengiz tek kişilik hücrede ölü bulundu

KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen Muzaffer Özcengiz (59) Çorum L Tipi Cezaevi’ndeki hücresinde ölü bulundu. Yüksek tansiyon hastası olan ve kalp krizi geçirdiği belirtilen Muzaffer öğretmenin yalnız kalmasının sakıncalı olduğu hem mahkemeye hem cezaevi yönetimine söylendiği bildirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnamele (KHK) ile görevinden alınan ve Gülen Cemaati’ne mensup olduğu gerekçesi ile gözaltına alınan ve tutuklanan Özcengiz, 12 yıl 6 ay kesintisiz hücre hapsine mahkum edilmişti.

Kalp ve tansiyon hastası olmasına rağmen cezaevinde tutulduğu iki yılın 14 ayını hücrede geçiren öğretmen Özcengiz’e hücrede ölü bulundu. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ölüm haberini, “Tek kişilik hücrede ölüm. Eski Din dersi öğretmeni Muzaffer Özcengiz Çorum cezaevinde kalmakta olduğu tek kisilik hücrede kalp krizi sonucu vefat etmiş. Türkiye cezaevlerindeki tek kişilik hücrelerde yüzlerce kişi var, hem de aylardır, yıllardır… Bu hücrelerde yaşam mümkün mü? Muzaffer Özcengiz uzun süredir tek kişilik hücrede kalmaktaydı. Defalarca doktor raporu alınmasına rağmen, yüksek tansiyon hastası olduğu defalarca raporlarda belirtilmesine rağmen tek kişilik hücreden çıkarılmadı.” sözleriyle dile getirdi.

12 yıl hücre cezası verilen KHK’lı öğretmen Muzaffer Özcengiz, geçtiğimiz yıl 3 Nisan 2018’deki duruşmaya katılmış ve yargılandığı 3 kişi ile birlikte hakim karşısına çıkmıştı.

Çankırı’da, Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 sanığın yargılandığı davada SEGBİS aracılığı ile bağlanan ve il imamlığı yaptığı iddia edilen Özcengiz, hakkındaki iddiaları reddetmişti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder