27 Nisan 2019 Cumartesi

Esenyurt’ta 40’a yakın apartman tahliye edildi

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle 40’a yakın apartmanın tahliye edildiği öğrenildi. Tahliyelere ilişkin bilgi veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ertuğrulgazi ve Orhangazi caddelerinde meydana gelen çatlaklarla ilgili sürekli ölçümlerin yapıldığını vurguladı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde dün akşam bazı caddelerde çökme yaşandı.

Belediye Başkanı Bozkurt yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız bu gece de evlerine gidemeyecekler. 40 civarında apartman tahliye edildi” dedi. Ölçümlerin sürekli yapılmaya devam edildiğini söyleyen Bozkurt, salı günü bütün kuyu açımlarının biteceğini duyurdu.

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Orhangazi Caddesinde dün akşam saatlerinde çatlaklar ve çökmeler yaşanmış ve binalar tedbir amaçlı ekipler tarafından boşaltılmıştı. Ekiplerin gün boyu zemin hareketlerini incelemeleri sürerken, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, çalışmalardaki son durum hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Güzelyurt Mahallesi’ndeki çatlaklarla ilgili konuşan Başkan Bozkurt, “Şu anda 40’a yakın bina boşaltılmış durumda. Yaklaşık 15 saat ölçümlemeler sürekli devam ediyor. Herhangi bir zeminde oynama yok, gayet güzel stabil gidiyor.” dedi.

Mahalledeki inşaat alanlarını doldurduklarını belirten Bozkurt, “Dolma işlemi bitmediği için şu aşamada birçok büyük bir risk olmamasına rağmen yine kaymakamlık, valilikle görüştük. Bu akşamda vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Yarın orası dolacak, inşallah ondan sonra net rakamlar söyleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Risk altındaki tüm binalara izleme cihazı koyacaklarını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Her binanın hareketini tek tek kontrol ediyoruz. Kuyular açılıyor, zemin hareketleri kontrol ediliyor. Dediğim gibi çok büyük bir risk görülmemekle beraber, vatandaşlarımız rahat etsin diye bu akşamda misafir edeceğiz. Burada önemli olan vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde muhafaza altına alınması.” dedi.

Bilirkişi raporu tamamlandı: Kartal’daki bina aşırı yük nedeniyle çöktü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder