5 Nisan 2019 Cuma

A Haber’in AK Parti Belgeseli’nde fon müziği olarak İsrail Marşı kullanıldı

A Haber’de yayınlanan Ak Parti Belgeseli’nde fon müziği olarak İsrail Milli Marşı HATİKVAH kullanıldı. Erdoğan ve AKP, İsrail karşıtı söylemleriyle biliniyor.

BOLD-A Haber’de yayınlanan Ak Parti Belgeseli’nde kullanılan fon müziğinin, İsrail’in Milli Marşı Hatikvah olduğu ortaya çıktı.

A Haber’in televizyonlarda defalarca yayınladığı belgesel, Youtube kanalında ise yeralmıyor.

Belgeselde kullanılan müzik şöyle:

 

İsrail’in Milli Marşı, Hatikvah ise şöyle:

AKP’Lİ BİR İSİM UYARDI AMA

Konuyu ilk gündeme getiren AKP’li bir akademisyen oldu. Tarihçi Dr. Yüksel Hoş, duruma sosyal medyadan tepki göstererek şöyle dedi:

“Kimse farketmedi sanırım ama senelerdir bu videodaki maksadı ve müzik seçimini çok merak etmişimdir. Başka müzik yokmuydu da İsrail milli marşını arka fona verdi Ahaber? Cumhurbaşkanı bunu hak ediyor mu? İsrail marşı, HATİKVAH var fonda. Bakabilirsiniz.”

AKP İSRAİL İLİŞKİLERİ

Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurarken İsrail’le sıcak ilişkiler benimsemiş ve Amerika’da Musevi Cesaret Ödülü’nü almıştı. One Minute kriziyle gerilen ilişkilere rağmen İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler sürekli artarak devam etti.

İkinci bir gerilim ise Mavi Marmara’da yaşandı ve iki ülke küresel çapta bir gerilim yaşadılar. Ancak Erdoğan ve İsrail yönetiminin anlaşmasının ardından Türkiye’de İsrail aleyhine açılan Mavi Marmara davalarının tamamı düşürüldü.

Mavi Marmara’da hayatlarını kaybedenlerin yakınları durumu protesto etti. Erdoğan ise “Siz giderken dönemin başbakanından izin mi aldınız” diyerek, Mavi Marmara gemisinin kendisinden izinsiz gittiğini söyleyerek tepki gösterdi. Mavi Marmara grubu ise davalarının satıldığı eleştirilerini getirdiler.

Türkiye-İsrail ilişkileri: Sözde kavga, parada anlaşma

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder