6 Nisan 2019 Cumartesi

HDP’nin yeni seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarına soruşturma

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye yönelik seçim öncesi artan baskılar, seçimlerin ardından da devam ediyor. HDP kazandığı belediyelerde geçen seçimde olduğu gibi kayyum tehdidi ile karşı karşıya.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen HDP’li adaylar Selçuk Mızraklı ve Eşbaşkan Hülya Alokmen Uyanık hakkında, parti binasında yapılan seçim kutlamasında Abdullah Öcalan’ın doğum gününün kutlanması gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖVÜCÜ SÖZLER

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart yerel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı, program hakkında terör örgütü övücü söylemlerde bulunulduğu gerekçesi ile soruşturma başlattı.

TOPLANTI İNCELEMEYE ALINDI

Adnan Selçuk Mızraklı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında terör suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen toplantı tüm yönleriyle incelemeye alındı.

ERDOĞAN, ‘GBT’LERİ HAZIR TUTUYORUZ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yerel seçimler öncesinde, “Şimdi karşı tarafın bir adayı var, teröre bulaşmış birisi. Ama biz de bu çok konuda kararlıyız. Bundan önce olduğu gibi 3 sene bekle, 5 sene bekle, nedir ne değildir diye beklemeyiz. GBT’leri (Genel Bilgi Toplama) hazır tutuyoruz, seçim sonucuna göre adımlarımızı atacağız” demişti.

Ahmet Şık: Erdoğan seçimle iktidarı vermeyeceğini gösterdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder