5 Nisan 2019 Cuma

Vizyonda üçü yerli yedi film var

DUMBO

45 milyon dolarla ABD sinemalarında açılışını zirvede gerçekleştiren Tim Burton’ın yönettiği Dumbo, kocaman kulakları sayesinde uçabilen genç bir filin hikâyesini anlatıyor.

Sirk sahibi Max Medici, eski yıldız Holt Farrier ile çocukları Milly ve Joe’yu, çok büyük kulakları yüzünden sirkte alay konusu olan yavru bir filin bakımı için işe alır. Ancak, Dumbo’nun uçabildiğini fark etmeleriyle, büyük eğlence merkezi Dreamland için hayvanları toplayan girişimci V. A. Vandevere’nin ilgisini çeken sirk muhteşem bir dönüşüm yaşar. Dumbo, yeni maceralara doğru kanatlanır, ta ki Holts, Dreamland’in bu parlak görüntüsünün altında çok karanlık sırlar yattığını öğrenene dek.

Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green

IMDb Puanı: 6,7

***

HABABAM SINIFI YENİDEN

Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eserinden pek çok kez beyazperdeye uyarlanan ve Yeşilçam klasikleri arasında yer alan Hababam Sınıfı, yeni karakterler ve yeni bir hikâye ile bir kez daha sinema izleyicisinin karşısında: Hababam Sınıfı Yeniden. Bu “hababam” dört kuşaktır 7’den 77’ye herkesi güldüren hikâyelerin yeniden çekildiği bir film değil. Senaryosunu Evren Erdoğan ve Ayşe Balıbey’in kaleme aldığı, Doğa Can Anafarta’nın yönettiği filmde, Özel Çamlıca Lisesinin yeniden karma eğitime geçmesinin ardından namı okulun da önüne geçen sınıfın yaşadıkları anlatılıyor. “Hababam ruhunu” 21. yüzyıla taşıyan yeni nesil Hababam’ın okul kadrosunda Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz, Yusuf Çim, Özge Özacar, Giray Altınok, Sami Aksu, Nazlı Pınar Kaya ve Fırat Albayram yr alıyor.

Yönetmen: Doğa Can Anafarta
Oyuncular: Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz

***

SHAZAM: 6 GÜÇ

David F. Sandberg yönetmenliğindeki fantastik macera filmi Shazam: 6 Güç (Shazam), genç bir çocuğun süper güçlerle, altı karakterin gücüne sahip pelerinli ve kaslı bir kahramana dönüşmesine dayanıyor. Billy Batson, 14 yaşındaki kimsesiz çocuk, “Shazam” diye bağırdığı zaman, eski zamanlardan kalan bir büyücü sayesinde, yetişkin süper kahraman Shazam’a dönüşüyor. Kaslı, heykel gibi bir vücudun içinde hâlâ bir çocuk olan Shazam, her ergenin süper güçlerle yapacağı birçok şey yaparak hayatın tadını çıkarıyor.

Yönetmen: David F. Sandberg
Oyuncular: Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou

IMDb Puanı: 7,9

***

İHTİYAR ADAM VE SİLAH

Uzun suç kariyerinde birçok kez hapisten kaçan ve 70 yaşında gerçekleştirdiği son kaçışının akabinde jübilesi niteliğindeki son bir soygun serisine girişen Forrest Tucker’ın hikâyesini konu edinen İhtiyar Adam ve Silah (The Old Man & the Gun) filminin başrolünde usta aktör Robert Redford oynuyor. Tucker, 70 yaşına kadar tam 18 kez hapishaneden kaçıp bir dizi banka soygununa imza atmış bir soyguncudur. Amerika’nın çeşitli kentlerinde soygunlara devam ederken, kamuoyunun desteğini de almıştır. Bu esnada dedektif John Hunt çeteyi çökertmeyi kafasına koymuştur. Tucker’ın son kaçış macerasında gönlünü kaptırdığı Jewel ise, mesleğini öğrendiği halde O’na olan aşkından vazgeçmemiştir.

Yönetmen: David Lowery
Oyuncular: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck, Danny Glover

IMDb Puanı: 6,8

***

HAYVAN MEZARLIĞI

Gerilim romanlarının usta ismi Stephen King’in aynı adlı eserinden ilk kez 1989’da beyazperdeye uyarlanan Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary), tam 30 yıl sonra yeni bir uyarlama ile izleyici karşısında. Yönetmen koltuğunda Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer’in oturduğu film, iki çocuğu ve eşi ile Boston’da kırsala taşınan ve evinin yakınındaki ormanın derinliklerinde bir mezarlığı keşfeden adamın yaşadığı olaylar zincirini konu ediniyor. Louis, yaşadığı bir trajediden sonra garip komşusu Jud Crandall’a gider ve korkunç sonuçlara yol açacak bilinmez bir kötülüğü serbest bırakarak tehlikeli bir zincir reaksiyonu başlatır.

Yönetmen: Kevin Kölsch – Dennis Widmyer
Oyuncular: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jete Laurence

IMDb Puanı: 6,6

***

BENDEN HİKAYESİ

Onur Barış’ın yazıp yönettiği ve Mert Er’in başrolünde yer aldığı belgesel film Benden Hikayesi, ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık’ın hayatını canlandırmalarla iç içe bir şekilde kendi ağzından beyazperdeye taşıyor. Yazarın doğa ve insan sevgisiyle bütünleştirdiği hüsnüniyet kavramı üzerine oluşturulmuş bir yapım olma özelliğini taşıyan belgesel film, adını Sait Faik’in meşhur “Son Kuşlar” hikâyesindeki son pasajdan alıyor.

Yönetmen: Onur Barış
Oyuncu: Mert Er
Tür: Belgesel

***

SUÇ UNSURU

Süleyman Arda Eminçe’nin yazıp yönettiği Suç Unsuru, birlikte yaşayan iki yakın arkadaşın evine polis tarafından baskın yapılması sonrası gelişen olaylar etrafında dönüyor. Celal ve Buğra aynı evi paylaşan iki yakın arkadaştır. Bir sabah, yeni taşındıkları evde hiç beklemedikleri bir anda, Komiser Baran ve ekibi tarafından, uykularının en derin noktasından şüphelisi oldukları bir soruşturmanın ortasına düşüverirler. Komiser Baran’la ekibi, aldıkları ihbar ve savcının emriyle geldikleri bu esrarengiz evde olayı aydınlatmak için tüm dikkatlerini garip ve tekinsiz buldukları bu iki kişiye yöneltmiştir.

Yönetmen: Onur Barış
Oyuncular: Bülent Çolak, Koray Erkök, Altuğ Elveriş, Burak Sarımola

*Filmlerin IMDb puanları 5 Nisan 2019 tarihinde alınmıştır.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder