5 Nisan 2019 Cuma

Trabzonspor Antalya’yı farklı geçti

Milli maç arasının ardından Süper Lig’in 27’inci haftası Trabzon’da başladı. Ev sahibi Bordo-Mavili takım evinde Antalyaspor’u 4-1’le mağlup etti.

Evinde Doukara’nın golüyle Antalyaspor karşısında 1-0 geriye düşen Trabzonspor, Nwakaeme ile skoru 1-1’e getirdi. Maçın ikinci yarısında Ekuban, Bordo-Mavili takımı 2-1 öne geçirdi.

Olcay’ın attığı golle durum 3-1’e oldu. Maçta son sözü Murat söyledi. Uzatmalarda kaydettiği gol maçın sonucunu 4-1 olarak belirledi.

Trabzonspor puanını 46’ya çıkartırken, konuk Antalyaspor 35 puanda kaldı.

İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısında Trabzonspor coştu. Antalyaspor filelerini 3 kez daha havalandırarak maçı 4-1 kazandı.

TRABZON’DAN YÜKSEK TEMPO

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, Antalya kalesinde baskıyı kurdu. Ancak gol konuk ekipten geldi.

9. dakikada Karadeniz ekibi savunmada pas yaparken Hakan Özmert topu kaptı. Yaptığı ortaya ceza alanı sol çaprazındaki Doukara, şık bir vuruşla skoru Antalya lehine 1-0 yaptı. Golü atan Doukara ligdeki 10’uncu sayısını kaydetti.

ANTALYA DİREĞE TAKILDI

Golden sonra beraberlik için yüklenen Trabzonspor, neredeyse 13. dakikada kalesinde ikinci golü görüyordu. Doukara’nın derinlemesine pasına orta sahadan çok hızlı hareketlenen Amilton, arkasından geldiği Ibanez’i geçerek ceza alanına girdi. Karşı karşıya pozisyonda vuruşunda top direkten döndü.

TRABZON BERABERLİĞİ YAKALADI

Dakikalar 21’i gösterdiğinde Trabzonspor dengeyi sağladı. Yusuf’un pasıyla sağ kanattan Olcay ceza sahasına girdi. Çevirdiği topa arka direkte boş kalan Nwakaeme dokundu ve skoru 1-1’e getirdi.

Beraberlik sonrası Bordo-Mavili takım gol için yüklendi. Savunmada dengeli oynayan konuk ekip geçit vermedi. İlk yarı 1-1 tamamlandı.

Olcay Şahan maçta bir gol atarken  Nwakaeme’nin attığı golün de asistini yaptı.

EKUBAN TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ

Trabzonspor maçın ikinci yarısında neredeyse Antalya yarı sahasında oynayarak başladı. Özellikle 50’inci dakikadan sonra konuk ekip adeta kendi yarı alanına hapis oldu. Bordo-Mavili takım sağdan sondan yaptığı bindirmeler ve ortalarla gole yaklaştığını gösterdi.

58’inci dakikada Trabzonspor Sosa ile paslaşarak serbest vuruşu kullandı. Önce Yusuf şutunu attı ardından ve Ibanez denedi.

İki vuruştan rakip savunmadan döndü. Son olarak ceza sahası dışından Abdulkadir Parmak’ın vuruşu üst direkten çizgiye düştü. Topu takip eden Ekuban topu filelere göndererek skoru 2-1’e getirdi.

OLCAY VE MURAT  FARKI AÇTI

Skoru 2-1 getiren Bordo-Mavili takım, taraftarının da desteği ile dengesi bozulan Antalya’nın üstüne gitti.67’de sol taç çizgisi önünde topu alan Nwakaeme, karşısındaki Nazım’dan sıyrıldı ve ceza alanına girip pasını çıkardı.

Kale alanı içindeki Olcay’ın vuruşunda top direğe de çarparak ağlarla buluştu. Olcay’ın golü ile skor 3-1 oldu.

Karşılaşmada son sözü ise oyuna sonradan giren Murat söyledi. Abdülkadir Ömür’ün pasını iye değerlendiren genç oyuncu uzatmada tabelayı 4-1’e getirerek karşılaşmanın sonucunu belirledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder