6 Nisan 2019 Cumartesi

Wifi 6 teknolojisi geliyor: 4K Telekonferans dahi mümkün

Yeni Nesil Kablosuz Ağa WiFi 6 adı verilecek. Bir önceki sürüme göre dört kat daha hızlı olacak Wifi 6’yı destekleyen cihazlarla bugüne dek olmayanlar mümkün olacak.

WiFi teknolojisinin en son sürümü 802.11ax için WiFi 6 ismi kullanılacak.

WİFİ 6 NEDİR

Bugüne dek kullanılan Wifi teknolojilerine isim verilmiyordu. Wifi 6 ile birlikte ilk kez bu teknoloji de tıpkı 4G ve 5G gibi aşamalı olacak.

Cihazınızda 802.11ax ya da Wi-Fi 6 yazısı varsa bu teknolojiyi kullanabileceksiniz.

DAHA UZUN PİL SÜRESİ HEDEFİ

Yeni bir “hedef uyanma süresi (target wake time TWT)” özelliği, akıllı telefonunuzun, dizüstü bilgisayarınızın veya diğer Wi-Fi özellikli cihazların daha uzun pil ömrüne sahip olmasını sağlıyor.

Erişim noktası bir cihazla konuşurken (akıllı telefonunuz gibi), cihaza Wi-Fi telsizinin ne zaman uyuyacağını ve tam olarak ne zaman uyanacağını ve bir sonraki iletimi almak için ne zaman uyanacağını söyleyebilir. Bu, Wi-Fi radyonun uyku modunda daha fazla zaman geçireceği anlamına gelir. Bu da daha uzun pil ömrü demektir.

KALABALIK ALAN PERFORMANSI YÜKSELTİLDİ

Wi-Fi ağının yoğun olarak kullanıldığı, otel, okul, iş yeri, hava alanı, AVM, stadyum, cafe gibi yerlerde yavaş wi-fi bağlantısını görmüşsünüzdür. 802.11ax olarak da bilinen yeni Wi-Fi 6, bu konuda yardımcı olacak birçok yeni teknolojiyi içeriyor. Intel trompetleri ile Wi-Fi 6, çok sayıda bağlı cihaza sahip sıkışık alanlarda her kullanıcının ortalama hızını “en az dört kez” artıracak.

DÖRT KAT HIZ

Wi-Fi 6, Wi-Fi 5’in veri iletim hızının ve eş zamanlı erişim kapasitesinin dört katına sahiptir. Gecikme süresini ise %60’dan fazla düşürür. Ultra yüksek bant genişliği, ultra yoğun erişim ve ultra düşük gecikme gerektiren senaryoları kolayca yönetir.

4K VİDEO KONFERANS

İstediğiniz yerde, istediğiniz zaman – 4K ultra-HD video konferans yapabilme olanağı geliyor. Birden fazla kullanıcının katıldığı bir 4K video konferansta, her bir kullanıcı 40 Mbit/s stabil bant genişliğine ihtiyaç duyar. Wi-Fi 6 (802.11ax) tarafından kullanılan 1024-QAM teknolojisi, ağın genel bant genişliğini iyileştirir ve her kullanıcı için ultra-HD video deneyimi sağlar.

Turkcell ve Superonline’da internete erişim sorunları yaşanıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder