6 Nisan 2019 Cumartesi

AKP-MHP, belediye başkanlarının yetkilerini Meclis’lere devredecek

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, muhalefetten seçilen belediye başkanlarıyla ilgili çok konuşulacak bir tahminde bulundu. Çölaşan, “Çıkarılan yasalarla başkanların bir sürü yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. Bu Meclislerin yetkileri genişletilecek.” dedi.

Çölaşan, “İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’U KAYBETMEK PANİKLETTİ

Çölaşan yazısında, “Özellikle İstanbul’u kaybetmek AKP’de panik yaşanmasına neden oldu. Öyle ya, İstanbul Büyükşehir onların en büyük ‘Hazinesi’ idi. Sonsuz para kaynağı, elinde sonsuz güç vardı. Mekanizma tıkır tıkır çalışıyor, İstanbul peşkeş çekiliyor, yağmalanıyor, yandaş kişiler, cemaatler, kuruluşlar, müteahhitler ve vakıflar bu peşkeşten, bu sonsuz yağmadan paylarına düşeni fazlasıyla alıyordu” dedi.

İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLMUŞ BİR YSK

Çölaşan şunları dile getirdi: “Şimdi ellerinde bir tek koz var! Çeşitli gerekçeler üreterek İstanbul seçimlerinin tümüyle iptal edilmesini ve yenilenmesini sağlamak! Dün bunu da yaptılar. Ellerinde devlet gücü var. Ellerinde iktidarın arka bahçesi olarak görev yapan bir Yüksek Seçim Kurulu var. İktidarın emrindeki memurlardan oluşan il ve ilçe seçim kurulları var. Daha ne olsun yani!”

KİRLİ BELGELERİ YOK ETMEK İÇİN ZAMAN KAZANIYORLAR

Çölaşan, İstanbul’daki geciktirmenin temel amacının Büyükşehir’deki bazı kirli belgelerin ve dosyaların temizlenip yok edilmesine yönelik olduğunu belirterek, “İtirazlarla zaman kazanma peşindeler. YSK, İstanbul’u CHP’ye verebilir. O takdirde en önemli bilgi ve belgeler zaten yok edilmiş olacaktır. YSK seçimlerinin yenilenmesine de karar verebilir. Her şey beklenir. O takdirde İstanbul Büyükşehir bugünkü AKP kadrolarının elinde yeni seçime kadar kalır. Ancak Türkiye gerilir, büyük olaylar bile çıkabilir. Onca gerilime karşın, yenilenen seçimi kimin kazanacağı ise hiç belli olmaz!” dedi.

İKTİDAR MUHALEFETE İŞ YAPTIRMAYACAK

İstanbul, Ankara ve muhalefetin kazandığı diğer yerlerde başkanlara mazbataları verilse bile esas sorunların o aşamadan sonra başlayacağını vurgulayan Çölaşan, “İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak. Üzerlerine müfettişler salınacak, yargı el koyacak ve her biri hakkında soruşturmalar başlatılacak. Belki bazıları tutuklanacak” ifadelerini kullandı.

YASALARLA ELLERİNİ KOLLARINI BAĞLAYACAK

Çölaşan şunları dile getirdi: “Bence iktidarın AKP-MHP ikilisi Meclis açıldıktan hemen sonra yasa tasarıları getirip muhalefetteki başkanların elini kolunu bir kez daha bağlamaya çalışacak. Yine İstanbul’dan örnek vereyim. Belediye Meclisinde AKP çoğunluğu elde etmiş durumda. Çıkarılan yasalarla başkanların bir sürü yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. Bu Meclislerin yetkileri genişletilecek. Başkanları ekonomik, malî ve siyasi yetkileri budanacak. Yani o başkanlar seçilseler, en önemli işleri yapmaya çalışsalar bile ‘Topal ördek’ durumuna düşürülecek. Bu deyimi Recep Bey kullandı ve bunu ağzından kaçırmadı, özellikle ve bilerek söyledi.”

Murat Belge: Erdoğan değişecekse, yumuşayarak değil, sertleşerek değişir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder