5 Nisan 2019 Cuma

Hizmet Gönüllüsü öğretmen Emine Yüce’den Youtube kanalı

15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de en çok kadınlar ve çocuklar mağdur edildi. Akıl almaz bir şekilde 10 binden fazla kadın tutuklandı. Kimi hamile, kimi kucağında bebeğiyle cezaevine konuldu. Sırf Gülen Cemaati’ne mensup olduğu için ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla hakkında arama bulunan birçok kadın Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Sürgüne zorlandı.

Haksızlığa uğramalarına rağmen kadınlar, aslında erkekler de yaşadıklarını anlatmıyor, anlatamıyor. Anlatabilen mağdur sayısı çok az. Kimi güvenlik gerekçesiyle konuşmaktan imtina ediniyor, kimi Türkiye’de yaşamamasına rağmen korkuyor, kimi görünür olmak istemiyor. 5-6 ay önce Selanik’e yerleşen Emine Yüce (34) ise şaşırtıcı bir şekilde 10 gün önce ‘Bir Kadın Neler Yaşadı’ adlı bir Youtube kanalı açtı. Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olan ve Türkiye’de ancak 2 yıl öğretmenlik yapabilen Yüce, kanalında kendi hikayesine kıyısından köşesinden değinse de bu çabası dikkate değer. İki yıl gaybubet süreci yaşadıktan sonra Selanik’e yerleşen genç öğretmen birçok meslektaşı gibi Meriç Nehri’nden geçerek yeni bir hayata doğru yola çıktığını söylüyor.

Çatlayan Tohum Olma Yolculuğu, Hikaye Neden Anlatılmıyor, Hikayemi Neden Paylaşıyorum, Hikaye Anlatırken Üslup Nasıl Olmalı, Hikaye Anlatmak Neden Önemli ve Hediye Sepeti başlıklı videolar çeken Yüce, Selanik’teki yeni yaşamına adapte olmuş, dil öğreniyor. Ayrıca evinde yaptığı sabunları deterjanları dil öğrenmek için gittiği kadın merkezinin gönüllülerine ve Yunanistan’da tanıştığı yeni dostlarına hediye ediyor. Dünyanın daha iyi bir yer olması gayesiyle elinden gelen ne ise gayret eden tüm insanlara teşekkür etmek için bu hediyeleri hazırladığını ifade ediyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder