5 Nisan 2019 Cuma

Ahmet Şık: Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya

Seçim sonuçları ve sonrasında yaşananları değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Türkiye’nin gördüğü en büyük suç örgütü ile karşı karşıyayız. Yargı yok, denetim yok, YSK iktidara teslim olmuş durumda. Erdoğan ‘Hayır ben size bunu vermeyeceğim’ diyor” dedi.

“AKP, kurduğu bu suç örgütünün finansmanını bu büyükşehirlerden sağlıyor” ifadelerini kullanan Şık, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki balkon konuşmasında ‘Halkımız beka söyleminin gerçekliğini gördü’ ifadesiyle ‘Ben HDP’nin canını okuyacağım’ demeye çalıştığını söyledi.

YENİLMEZ ALGISI ORTADAN KALKTI

31 Mart seçimi ile iktidarın yenilmez olduğu algısının ortadan kalktığını ifade eden Şık, “Bu seçimin baş kaybedeni Recep Tayyip Erdoğan ve kurduğu sistemdir” dedi. Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim akşamı İstanbul’da yaptığı açıklamasının itidalli olduğunu dile getirdi.

KAYBETME NEDENİNİN HDP OLDUĞUNUN FARKINDA

Şık şunları söyledi: “Tamam siz kazandınız dedi. Birlikte yaşayacağız demeye getirdi. Ankara’da da benzer tutumu devam ettirmeye çalıştı. Ama seçimi kendisine kimin kaybettirdiğini gayet net ortaya koydu. Bunun HDP’nin kurduğu taktiksel stratejisi nedeniyle olduğunun gayet farkında. Erdoğan, ‘Halkımız beka söyleminin gerçekliğini gördü’ ifadesiyle de ‘Ben HDP’nin canını okuyacağım’ demeye çalıştı.”

AA’NIN VERİLERİ KİMDEN ALDIĞI SORUŞTURULMALI

YSK Başkanı Sadi Güven’in 1 Nisan’daki “Anadolu Ajansı bizden veri almıyor” sözlerini hatırlatan Şık, “Anadolu Ajansı kimden alıyor verileri. Bence bunun soruşturma konusu olması lazım. Adli değil meslek örgütleri idari soruşturma açmalı. Kaynağını açıklamasın ama veri akışında bilgiyi nasıl sağlıyorsun?” diye konuştu.

İKTİDARI VERİP VERMEYECEĞİNİN TESTİ

“Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç örgütüyle karşı karşıya” diyen Şık sözlerine şöyle devam etti: “YSK Başkanı Güven’in açıklamasıyla ‘Tamam bu iş bitti’ noktasındaydım, ama iktidarın ısrarı ve iktidar medyasının çamur haberciliğine baktığımızda işin rengi değişti. Seçim ve ardından yaşanan gelişmeler, bir seçimle yitirilmesi halinde AKP ve Erdoğan’ın iktidarını verip vermeyeceğinin test alanı oldu. Bence diyor ki ben vermeyeceğim.”

AKP MEDYAYI VE SEÇMENİ İBB’DEN SÜBVANSİYON EDİYOR

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun seçim gecesi iyi bir performans sergilediğini ifade eden Şık, AKP’nin İBB’yi vermeme nedenini şöyle açıkladı: “AKP kurduğu bu suç örgütünü bütün faaliyetlerinin finansmanını büyükşehirlerden sağlıyor. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 45 milyar lira bütçesi var ama rantiye alanı trilyonlarla ifade ediliyor. Buradan, medya, seçmen sübvansiyon ediliyor. Yeni seçmen yaratılmasında bir takım faaliyetler hayatı geçiriliyor. Birtakım tırnak içinde kanaat önderleri (Pelikancılar) sübvansiyon ediliyor.”

AKP’nin kurucularından Yaşar Yakış: Bilal Erdoğan’ın yönettiği vakıflar belediye kaynakları ile ayakta duruyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder