6 Nisan 2019 Cumartesi

Galatasaray Diagne’nin penaltılarıyla coştu

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Türkiye Kupası’nda karşılaştığı ve 0-0 berabere kaldığı Malatyaspor’u bu sefer ligde 3-0 yenmeyi başardı.

Sarı-Kırmızılı takımın eleştirilen forveti Diagne ikisi penaltıdan olmak üzere 3 gol atarak hat trick yaptı. Fenerbahçe derbisi öncesi moral bulan Aslan, Başakşehir’e de yakın takipte olduğunu hissettirdi.

ASLAN OYUNA HIZLI GİRDİ

Galatasaray ilk dakikadan itibaren taraftarının da desteği ile Malatyaspor’u kendi yarı alanına hapsetti. Diagne’yi ileride merkeze koyan Galatasaray, Mariano ve Onyekuru ile kanatları etkili kullandı. Feghouli’nin göbekten desteği oyunu tamemen Sarı-Kırmızılı takım lehine çevirdi.

İlk 20 dakikalık bölümde Galatasaray topa yüzde 80 oranında sahip olurken Diagne’nin iki pozisyonu dışında bu üstünlüğü tabelaya yansıtamadı.

Galatasaray’da Onyekuru ve Linnes kanatları etkili kullandı. Linnes ilk golde penaltıyı yaptıran isimdi.

TEMPO 25’TEN SORA ÇOK YÜKSELDİ

Malatyaspor topu kullanmakta zorluk çekince Galatasaray daha kolay hücumü çıkmaya başladı. Özellikle 25’ten sonra tek kaleye döndü.

Emre Akbaba’nın gol girişimi sonrasında Sarı-Kırmızılı takım golün sinyalini vermeye başladı.Galatasaray’da Diagne’nin bir kafa vuruşu ve birde ön direkte topu kaleye gönderdiği iki kritik pozisyon var. Malatya’da ise hiç bir etkinlik yok.

GALATASARAY OYNADI MALATYA İZLEDİ

Galatasaray ilk 20 dakikalık bölümde yüzde 80 yüzde 20 topa sahip olma oranını yakaladı.25. dakikada Diagne topu ceza sahası içinde Emre Akbaba’ya bıraktı. Müsait durumda bulunan Emre’nin vuruşu savunmadan kornere çıktı.

Malatya 31. dakikada ilk keç organize olarak Galatasaray kalesine geldi. Sağ kanattan Donald’ın taşıdığı topu Kamara sola bıraktı. Ceza sahasına giren Adem Büyük iyi bir vuruş yapamayınca top kaleci Muslera’da kaldı.

DİAGNE POZİSYONA GİRDİ KALEYİ BULAMADI

Karşılaşmada ilk yarım saatlik bölum geçildikten sonra Linnes’in de hücuma destek vermesi ile Sarı-Kırmızılı takım üst üste pozisyon bulmaya başladı.

Önce Diagne iki fırsatı değerlendiremedi. Onyekuru’nun vuruşunu ise Farnolle kutardı. Golün işaretini veren Aslan 34’te Feghouli ile fileleri buldu. Linnes’in çizgiye inerek çıkardığı topu Feghouli filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi devreye girince pozisyonun başlanğıcının ofsayt olduğu görüldü.

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR’dan gelen uyarı ile golü iptel etti. Hakem Uğurlu çizgiye gelerek Fatih Terim’e golü ofsayttan dolayı iptal ettiğini anlattı.

LİNNES PENALTI KAZANDIRDI, DİAGNE ATTI

Feghouli’nin golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi tampoyu düşürdü. Ancak Galatasaray bu süreci çabuk atlattı. 6 dakikalık Uzatma bölümü oynanırken Linnes ceza sahası içine girerken Murat Yıldırım tarafından düşürüldü. Hakem direk penaltı noktasini gösterdi.

Atışı kullanan Diagne Galatasaray’daki 3’üncü penaltı golünü attı. İlk yarıda ev sahibi takımın lehine 1-0 bitti.

Diagne ikisi penaltıdan olmak üzere Galatasaray’ın üç golünü de atan isim oldu.

DİAGNE YİNE SAHNEDE

Galatasaray ilk yarıda bıraktığı tempoyla ikinci yarıya başladı. Golü bulmakta bu sefer gecikmedi. 50. dakikada Linnes’in yaptığı ortayı Emre Akbaba kafayla kaleye gönderdi. Diagne’ye çarparak yön değiştire top filelere gitti. Galatasaray skoru 2-0 yaptı.

ONYEKURU BOŞ KALEYE ATAMADI

Galatasaray 3’üncü gole Onyekuru ile çok yaklaştı. Mariano kenardan taşıdığı topu ceza sahasına ortaladı. Kalecinin boşa çıkması ile Onyekuru arkada direkte boş durumda kaldı. Kafayla topu yere çarptırarak kaleye gönderen golcü oyuncunun vuruşu auta gitti.

DİAGNE’DEN BİR PENALTI GOLÜ DAHA

Galatasaray durumu 2-0’a getirdikten sonra tempoyu düşürdü. 86’da Linnes’in çıkardığı topa kale sahası içinde Diagne vurdu. Top Robin Yalçın’ın eline çarptı. VAR incelemesi sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.

BELHANDA KULLANMAK İSTEDİ

Penaltı atışını ilk olarakBelhanda kullanmak istedi. Topun başına geçen Belhanda’nın yanına gelen Diagne atışı kullanacağını söyledi. Belhanda istemese de geri çekildi. Diagne atışı kullanarak skoru 89’da 3-0 yaptı.

Sarı-Kırmızılı takım, şampiyonluk yolunda önemli bir engelli 3-0’la geçerek Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Aslan puanını 55’e çıkardı. Malatya ise 37’de kaldı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder