6 Nisan 2019 Cumartesi

Yatsınlar, uyusunlar bir şey varsa çözeriz

Şampiyonluk yarışında Malatyaspor’u 3-0’la geçen Galatasaray’da yüzler gülüyor. Gözünü haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisine çeviren Aslan da tek sıkıntı Marcao ve Luyindama.

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada takımın oynadığı oyundan memnun olduğunu söyledi. Diagne ile Belhanda’nın penaltı tartışmasının ise sorun olmayacağını ifade etti.

HEM İSTEDİK HEM ALMAYI BİLDİK

Konuşmasına Galatasaray’ın oynadığı iyi oyuna değinerek başlayan Terim, “İstemeyi bildiğimizde almayı da bilebilirsek tadına doyum olmuyor o zaman. Bugünkü maçı öyle düşünmek lazım, hem istedik hem almayı bildik” dedi.

Malatyaspor karşısında oynanan kupa maçıyla bu maçı kıyaslayan tecrübeli çalıştırıcı “Kupa maçında özellikle son bölgede başarılı olamadık ama bugün oyuncularım gerek defansta gerek hücumda çok iyi işler yaptı. Oyunu domine ettiler ve zevk verdiler.

Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Daha fazla olabilirdi ama mühim olan 3 puandı” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, maç öncesi eski öğrencisi Drogba ile tribünleri selamladı.

MARCAO VE LUYİNDAMA’YA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Fenerbahçe deribisi öncesi Marcao ve Luyindama’nın cezalı duruma düşmesi üzerine takımının durumundan bahseden Fatih Terim, şunları söyledi: “Galatasaray’ın en iyi yerlerinden birinin eksik olmasını kimse istemez. Hem Marcao hem Luyindama çok önemli iki oyuncumuz. 4 günde ikisini de kaybettik. Yapacak bir şey yok. Sonuçta onlar olmayacak.

İsterdik ki onlarla oynayalım ama onlarsız da en iyi şekilde oynayacağız. Galatasaray’daki her oyuncu önemlidir. Her oyuncu böyle zamanlarda çıkar oynar. Gönül isterdi ki oynasınlar ama bahaneye yer yok” cümlelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ GOL GELSEYDİ 3 OYUNCU DEĞİŞTİRECEKTİM

Sınırdaki oyuncuları neden oyundan alamadığını anlatan başarılı teknik direktör, “Bu kadar iyi giden bir oyunda 2-0’ı yeterli bulmadığım için değiştirmedim.

Açıkçası Henry 3. golü atabilse hem Henry’yi hem Marcao’yu hem de Linnes’i aynı anda oyundan çıkaracaktım ama atamadı, olsun” dedi.

DİAGNE GOL ATTIĞI SÜRECE BAŞARILI

Fatih Terim Diagne ve Belhanda arasında yaşanan penaltı tartışmasını açıkladı. Diagne’nin gol atmasının önemine değinen Terim, ‘Sonuç itibarıyla Diagne gol atacak. Diagne gol attığı sürece başarılıdır. Gol attıkça daha morallenecek, o morali bulunca daha güvenli davranacak. Bugün baktığımızda gol kralı. Bizde daha iyi işler yapacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Diagne ile Belhanda penaltı atma konusunda bir anlaşmazlık yaşadı.

 YATSINLAR UYUSUNLAR BİR ŞEY VARSA ÇÖZERİZ

Belhanda ile Diagne arasında sorun olmayacağına inanan Fatih Terim, “Belhanda ile Diagne’nin arasındaki olay bizim dışımızda gelişen bir şeydi. Belhanda atmak istedi herhalde ama Diagne’nin işiydi. Maç sonu bir problem yoktu.

Bizde böyle problemler olmaz. Bir yatsınlar, uyusunlar sonra bir şey varsa çözeriz” ifadeleriyle yaşanan olayı anlattı.

Galatasaray, Süper Lig’in 28. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaşacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder