14 Haziran 2019 Cuma

250 bin kart takipteyken harcamayı arttırmak için kredi kartı taksitleri arttı

Kredi kartı sahiplerinden borcunu ödeyemenlerin sayısı çeyrek milyonu geçmişken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı sahiplerini ilgilendiren iki önemli karar aldı.

BOLD – Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla kredi kartına yapılan taksit sayıları artırılırken, ödenmesi gereken minimum borç oranı değiştirildi. Ancak kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı geçen yıldan bugüne yüzde 14 arttı.

Buna göre mobilya, elektronik ve elektrikli eşya alımlarının yanı sıra havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içi harcamalarda kredi kartına taksit sayısı artırılırken, minimum borç ödemede artık kart limitine bakılmayacak.

HANGİ ÜRÜN VE HİZMETLER KAÇ AY YÜKSELTİLDİ

– Fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan televizyon alımlarında taksit süresi 9 aydan 12 aya yükseltildi.

– Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya alımlarında taksitler, 12 aydan 18 aya; mobilya alımlarında da 12 aydan 18 aya çıkarıldı.

– Havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda ve vergi ödemelerinde 9 aylık taksit süresi 12 ay oldu.

– Elektronik ve mobilyada kredi kartı taksit sınırını 18 aya yükseltildi.

– Kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının da 12 aydan 18 aya çıkarılmasına karar verildi.

ASGARİ ÖDEME TUTARI YÜZDE 30 OLDU

“Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe göre asgari ödeme tutarı, kart limitine bakılmaksızın tüm kartlarda yüzde 30 olarak belirlendi. Bir yıllık kartlar için ise borcun en az yüzde 40’ı ödenecek. Önceki düzenlemede bu, kart limitine göre belirleniyordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder