12 Haziran 2019 Çarşamba

HDP İstanbul’da bir tek oyun bile boşa gitmemesi için seferber olacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul seçimlerinde bir tek HDP oyunun bile boşa gitmemesi için seferberlik ilan etti. Faşizmi yenelim stratejisi uygulanacak.

BOLD- İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu dstekleme kararı alan HDP’de, Merkez Yürütme Kurulu 23 Haziran seçimlerini masaya yatırdı. İstanbul’da çalışmalara hız verme kararı alan HDP’de parti yönetimi de seçim gününe kadar seferber olacak.

FAŞİZMİ YENELİM TÜRKİYE’Yİ DEMOKRATİKLEŞTİRELİM

HDP’nin parti genel merkez binasında gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar alındı. “Faşizmi yenelim Türkiye’yi demokratikleştirelim” şiarı ile İstanbul seçimleri için çalışmalarını hızlandırma kararı veren HDP, bu kapsamda, parti yönetimini seferber edecek.

HDP İSTANBUL SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERECEK

Toplantıda, HDP’nin son seçimlerde gösterdiği başarı ve izlediği stratejiyle, Türkiye’de yaşayan her kesimin partisi olduğunu ve Türkiye’nin temel muhalefet gücü olduğunu ispatladığı vurgulandı. Toplantıda, Türkiye demokrasisi için daha aktif ve daha etkili bir şekilde İstanbul seçimlerine yüklenme kararı alındı. İstanbul seçimlerinde tek bir oyun dahi boşa gitmemesi için sahada olunması kararlaştırıldı. HDP, bu kapsamda çalışmalara hız verecek.

ÖCALAN’IN DEKLARASYONU TARTIŞTIRILACAK

HDP’nin toplantıda masaya yatırdığı bir diğer konu ise, Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen avukat görüşmesinde Öcalan’ın kamuoyuyla paylaştığı 7 maddelik metin oldu. Yapılan tartışmalarda söz konusu 7 maddelik deklarasyonun daha fazla tartıştırılması için belli planlamalara gidilmesi kararlaştırıldı.

“Terörle Mücadele Kanunu, muhaliflere karşı gizli bir anayasa”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder