15 Haziran 2019 Cumartesi

Real Madrid paraya kıydı 5 transfere 303 milyon euro verdi

İspanya’da Barcelona’nın Lig’de üstünlüğünü kırmak için yeniden yapılanmaya giden Real Madrid, transfer dönemine hızlı girdi. Teknik Direktör Zinedine Zidane’ın belirlediği isimleri tek tek renklerine bağlayın Eflatun-Beyazlı kulüp bir hafta için 5 transfer yaparak tam 303 milyon euro harcadı.

Başkan Florentino Perez’in lig bitiminde transfer için için ayırdıkları bütçeyi 500 milyon euro olarak ifade etmişti. Real Madrid bu rakamın 303 milyon eurosunu kullandı.

EN PAHALISI EDEN HAZARD

Real Madrid’in bu süreçte renklerine bağladığı en pahalı oyuncu ise Eden Hazard oldu. Chelsea’den transfer edilen Hazar için ödenen bonservis rakamı 100 milyon euro oldu. Hazar Real Madrid tarihinin en pahalı oyuncusu olarak kulüp tarihine ismini yazdırdı.

İspanyol devi Frankfurt’tan Luka Jovic’e 60 milyon euro, Santos’tan Rodrygo Goes’a 45 milyon euro, Porto’dan Eden Militao’ya 50 milyon euro ve Lyon’dan Ferland Mendy’ye de 48 milyon euro harcayarak, toplamda 303 milyon euro harcadı. Paris Saint Germain 2017-18’de 283 milyon euro, Juventus da 2018-2019’da 256.9 milyon euro harcamıştı.

REAL YILDIZLARIN PEŞİNDE 

Real Madrid’in listesinde hala alınması gündemde olan yıldızlar bulunuyor. Paul Pogba, Kylian Mbappe, Neymar ve Sadio Mane’nin adının da anıldığı Real Madrid, dün Japonya’nın Messi’si olarak bilinen Kubo’yu da renklerine bağladı ama bu transferin bedeli açıklanmadı. Barcelona, Kubo’yu 2014 yılında almış ancak yaş sınırından ötürü transfer gerçekleşmemişti. Real’in yapacağı diğer transferler dünya kamuoyunda da merakla bekleniyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder