12 Haziran 2019 Çarşamba

Erdoğan: Türkiye S-400 alacaktır demiyorum, almıştır

AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400’lerle ilgili, “Türkiye S-400 hava savunma sistemi alacaktır’ demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik” diyerek teslimin önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi.

‘KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK’

AKP Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemizin önüne geçmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’ye ekonomik tuzaklarla diz çöktüreceklerini sananlar bu milleti hiç tanımamışlar. Biz gerektiğinde ‘kan kusup kızılcık şerbeti içtik’ diyen, gerektiğinde istiklali için canını ve malını ortaya koymaktan çekinmeyen bir milletin kendisiyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

‘F-35’LER İÇİN 1 MİLYAR 250 MİLYON ÖDEME YAPTIK’

Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 krizine ilişkin olarak ise, “F-35 uçaklarının müşterisi değil aynı zamanda üretim ortağıdır. 1 milyar 250 milyon dolar ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir haklı dayanağı olmayan gerekçelerle dışlanmamızı bütün platformlarda sunacağız” diyen Erdoğan, “Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim, onlarda gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Ay sonu Trump’la Japonya’da bir arada olacağız, orada da karşılıklı olarak inşallah görüşeceğiz. Oraya gitmeden burada bu işi telefonlarla görüşelim işi geldiği şu safhadan başladığımız noktaya geri çevirelim” ifadesini kullandı.

ABD’NİN VERDİĞİ TAKVİM İŞLİYOR

Washington yönetimi, Türkiye’ye Rusya ile imzaladığı ‘S-400 anlaşmasını iptal etmesi için’ 2 ay süre tanıdığını bildirmişti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder