14 Haziran 2019 Cuma

AKP ve MHP, Rabia Naz’ın ölümünün araştırılmasını istemedi

HDP grubunun TBMM Genel Kurulu’nda Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünün araştırılması için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

‘SORUMLULAR KORUNMASIN’

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünün araştırılması için Meclise sunulan araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Twitter yaptığı açıklamada, “Bugün HDP grubu olarak TBMM Genel Kurulu’nda Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün araştırılması için verdiğimiz önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Rabia Naz’ın ölümü bir kazaysa da ortaya çıksın, bir cinayetse de ortaya çıksın, sorumlular korunmasın.” dedi.

NE OLMUŞTU?
Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kayıtlara “intihar” olarak geçti. Baba Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti ve hâlâ sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor.

Şaban Vatan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikayeti üzerine ifadeye çağrılmasının ardından “Bir baba adalet arıyor ama sonuç alamıyor. Bu dosya neden kapatılmaya çalışıyor?” diye sormuştu. Vatan, kızının ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerle ilgili sözlerinin ardından defalarca ölüm tehdidi aldığını dile getirmişti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder