14 Haziran 2019 Cuma

Bu hafta vizyonda 12 film var

14 Haziran 2109 Cuma günü Türkiye’deki sinemalarda 12 film gösterime giriyor. Büyük yönetmen Andrei Tarkovski’nin üç kült filminin yeniden gösterileceği haftada dokuz yeni film de izleyici karşısına çıkacak. İşte haftanın filmleri…

STALKER

Tarkovski’nin 1979’da çektiği Stalker farazi bir dünyada geçiyor. Bu farazi dünyaya düşen gök taşı yaşamı yerle bir ederken Zone adında esrarengiz, bir bölge oluşturur. Bu bölgede insanların tutkularını gerçeğe dönüştüren bir güce dair söylentiler vardır.

Ancak Zone bölgesine sadece cesur Stalker’lar girebilmekte, bölgeye giren insanlara eşlik etmektedirler. Tarkovski’nin seçtiği Stalker, ailesinin tüm itirazlarına rağmen bölgeye girmek isteyen bir bilim insanına ve bir yazara eşlik etmeye karar verir…

SOLARIS

1972 tarihli Tarkovski klasiği Solaris, fantastik bir bilim kurgu. Solaris, insanların zihinleriyle oynayan, bilinçaltındaki korkuları ve tutkuları maddeleştiren gizemli bir gezegendir.

Kendine özgü bir gücü olan bu gezegeni araştırmak için gönderilen uzay adamı da bu güçten nasibini alır.

AYNA

1974 tarihli Ayna, Tarkovsi’nin öz yaşamından izler taşıyan bir film. 2. Dünya Savaşı sırasında ormandaki bir kulübede yaşayan bir ailenin öyküsü üzerinden yönetmen; eski karısı, anne, babası ve kendi kuşağının yaşamına ayna tutmaya çalışır.

SİYAH GİYEN ADAMLAR: GLOBAL TEHDİT

Will Smith ve Tommy Lee Jones ile sevdiğimiz Men in Black serisinin yeni bölümünde Chris Hemsworth ve Thor Ragnarok’taki rol arkadaşı Tessa Thompson var. İkiliye Liam Neeson eşlik ediyor. Dünyayı dış tehditlere karşı koruyan ekip bu kez bir köstebeğin peşinde.

CİNNET

Kötü senaryolardan ve iki sınıf oyunculuklardan bıkmadıysanız kocasını öldüren ama buna dair hiçbir şey hatırlamayan bir kadının öyküsünü izleyebilirsiniz. Ya da en iyisi Gothica’yı izleyin. Konu bize tanıdık geldi çünkü.

ROCKETMAN

Müziğin yaşayan efsanelerinden Elton John’un akademi sıralarından dünyaca ünlü bir stara dönüşmesinin öyküsünün anlatıldığı filmde John’u Taron Egerton canlandırıyor.

HAYALİMDEKİ KÖY

Tanıtım metinlerinde sadece “yıllar sonra köyüne dönen bir adamın hikayesinin anlatıldığı film” ifadesi yer alan filmde Yeşilçam’ın ünlü karakter oyuncuları yer alıyor.

KUYU

Yine bir ele geçirilme hikayesi… Bu sefer kötücül güç yer altından gelmiştir. Oğlunun değişiminden endişelenen anne onu korumak için her şeyi yapacaktır.

FERHAT İLE ŞİRİN ÖLÜMSÜZ AŞK

“Efsane yeniden doğuyor” gibi iddialı bir sloganla sunulan filmin fragmanını izleyince siz ne düşünürsünüz bilmem, ama biz pek bir efsane göremedik. TV filmi formatındaki yapımı kaç kişi izleyecek merak ediyoruz doğrusu..

BEKÇİ

Kasabanın mezarlığında bekçilik yapan Salih, yaptığı işten dolayı bir süre sonra gerçek dünyadan kopmaya başlar. Kulübeye gelirken giderken kasaba yolunda yaşadıkları, gece kulübeye gelen adamlar ve Salih’in rüyasına giren genç kız onun psikolojisinin bozulmasına neden olur. Zamanla paranoya görmeye başlayan Salih, artık gerçekle hayali birbirine karıştıracak hale gelir.

BAYRAK-1

Bir TV filmi daha… Kim hangi akla hizmet böyle bir film çeker ve nasıl olur da bu film(!) vizyona girer? İlla militarizm izlemek istiyorsanız TV’de çok daha iyi örnekler var.

KAHRAMAN TAVUK UZAYDA

Haftanın tek animasyonunda gezegeni ve sevdiklerini uzaylılardan kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Condorito’nun hikayesi anlatılıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder