13 Haziran 2019 Perşembe

Pervin Buldan: AKP kaybedecek demokrasi kazanacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul seçimleri için seferberlik ilan ettiklerini belirtti. 23 Haziran’a kadar İstanbul’a çıkarma yaptıklarını belirterek, “Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın” dedi.

BOLD- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul seçimi için sahaya indi. Küçükçekmece’de Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu üyeleriyle bir araya gelen Buldan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul’un seçiminin kaderini belirleyecek bir yapıyla bir araya geldiğini dile getirdi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞININ ÖTESİNDE BİR SEÇİM

“23 Haziran İstanbul seçimi belediye başkanlığının ötesinde bir seçimdir” ifadesini kullanan Buldan, İstanbul seçiminde kullanılacak her bir oyun, büyük bir önemi ve kıymeti olduğunu vurguladı. Buldan, şunları kaydetti: “Bizler bunun için seferberlik ilan ettik. 23 Haziran’a kadar hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul’a çıkarma yapıyoruz.”

SANDIKLARI KORUMAK OY KULLANMAK KADAR ÖNEMLİ

23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iple çektiklerini belirten Buldan, şöyle devam etti: “Sandıkları korumak, sandık başında kalmak, oylarımıza sahip çıkmak kadar oy kullanmak da önemlidir. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızdan bütün hemşehrilerimizden ricamızdır. Tatile kimse gitmesin. Iğdır, Muş, Van, Kars, Hakkari, Batman, Mardin ve Diyarbakır’a gidenler lütfen geri dönsünler. Gün kazanma, gün zafere yürüme günüdür.”

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’I CEZAEVİNDEN ÇIKARACAĞIZ

Buldan şunları söyledi: “Hepinizin yolu açık olsun. İnanın kazanacağız, başaracağız. Hepimiz, bu başarının altına imza atacağız. Sevgili Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı o cezaevlerinden çıkaracağız. Arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasına 23 Haziran seçimleri sebep olacak, bunu asla unutmayalım.”

MAZLUMLARIN ZALİMLER KARŞISINDA GALİP GELECEĞİ SEÇİM

23 Haziran İstanbul seçimlerinin demokrasi karşısında faşizmin kaybedeceği bir seçim olacağını vurgulayan Buldan, “Aydınlığın karanlığı yıkacağı bir seçimdir. Halk iradesinin irade hırsızları karşısında mutlaka galip geleceği, iyiliğin kötülük karşısında mutlaka galip geleceği bir seçimdir İstanbul seçimleri. Mazlumların zalimler karşısında galip geleceği bir seçimdir İstanbul seçimleri. Umudun karamsarlık ve umutsuzluk karşısında büyüyeceği bir seçimdir” dedi.

HALK İRADESİNE DARBE YAPILDI

31 Mart’ta sandıktan çıkan halk iradesine her yerde darbe yapıldığını anlatan Buldan, “Bizim kazandığımız Şırnak’ta, Muş’ta, ilçelerinde, Van’ın ilçelerinde halk iradesi siyasi iktidar tarafından gasp edilmiştir. Onlar çalarak, hırsızlıkla, adaletsizlikle bu tür yerleri bizim elimizden zorla aldılar. Bunu herkesin bilmesi lazım. Elbette bir YSK darbesi ile Türkiye karşı karşıya kalmıştır. YSK darbesi ile Diyarbakır Bağlar Belediyesi başta olmak üzere 6 belediyemiz gasp edilmiştir. KHK’lı adaylarımız seçilmişler ama onlara mazbata verilmemiştir. İkinci olan partiye verilmiştir” ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul’da bir tek oyun bile boşa gitmemesi için seferber olacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder