12 Haziran 2019 Çarşamba

İmamoğlu mağduriyetini anlatacak, Yıldırım algıya oynayacak

Pazar günü yapılacak İstanbul düellosunda Ekrem İmamoğlu, mazbatasının elinden alınmasıyla oluşan mağduriyeti anlatacak. Binali Yıldırım ise mağduriyet algısını kırmaya çalışacak.

BOLD – Türkiye, yenilenecek İstanbul seçiminde yarışacak, AKP adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun ilk kez bir televizyon programında karşı karşıya geleceği pazar akşamına kilitlendi.

CHP KURMAYLARI İMAMOĞLU’NUN YANINDA OLACAK

Moderatörlüğünü Fox TV’den İsmail Küçükkaya’nın üstleneceği programda adayların hangi konuları öne çıkaracağı merak konusu. BBC Türkçe’nin haberine göre CHP yönetimi program öncesinde, gazeteci veya televizyonculuk deneyimi olan milletvekillerini, yayın hazırlıklarında yardımcı olmak üzere İstanbul’da görevlendirdi. Bu isimler program sırasında da yayın yapılan alanda hazır bulunacaklar.

HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELERİ ÖNE ÇIKARACAK

İmamoğlu’nun televizyon programında kısa belediye başkanlığı döneminde yaşama geçirdiği projelerinin yanı sıra, yeni projelerini de anlatması planlanıyor. CHP, Yıldırım’ın uzun süredir İstanbul siyasetinden uzak olmasını da avantaja dönüştürmeyi hedefliyor. CHP’li üst düzey bir yönetici, İmamoğlu’nun zaten seçim kazanmış bir belediye başkanı olduğunu, projelerini AKP’nin sahiplenmeye başladığını söylüyor.

İSRAF UYGULAMALARI BELGELERLE AÇIKLANACAK

İmamoğlu’nun, İstanbul ve İstanbulluların sorunlarını yakından bilen bir kişi olarak bu durumu avantajına çevirmeye çalışacağı, Binali Yıldırım’ın İstanbul’a uzak bir isim olmasının öne çıkarılacağı belirtiliyor. Ayrıca seçim kampanyasında kullandığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘israf’ uygulamalarına da belgelerle yer vermesi bekleniyor. Programda İmamoğlu’nun konuşmasının önemli bir bölümünü ise, 31 Mart’ta seçimi kazanmasına karşın, ‘mazbatasının haksız yere elinden alındığı’ kurgusu üzerine oturtacağı belirtiliyor.

YILDIRIM SOĞUKKANLI VE ESPRİLİ BİR KİŞİLİK

AKP’de ise, Yıldırım’ın soğukkanlılığı, siyasi deneyimi ve esprili kişiliği, televizyon programı için avantaj olarak görülüyor. Moderatör belirlenmesinde etkili olan Binali Yıldırım’ın, bu nedenle iktidara yakın medya kuruluşlarından moderatör yerine özellikle daha muhalif bir ismi tercih ettiği, bu tavrıyla da aslında ‘özgüvenini’ ortaya koyduğu ifade ediliyor.

ERDOĞAN YILDIRIM İLE GÖRÜŞECEK

AKP’de Yıldırım’ın seçim kampanyasında görev alan milletvekili ve parti yöneticileri program için çalışma yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da program öncesinde Yıldırım ile görüşmesi bekleniyor.

BAHÇELİ KÜÇÜKKAYA’YI TARAFSIZLIĞA ZORLUYOR

Programı İsmail Küçükkaya’nın yönetecek olmasına en sert tepki MHP Lideri Devlet Bahçeli’den gelmişti. Habertürk TV’den Didem Aslan Yılmaz’ı öneren Bahçeli programı izlemeyeceğini açıklamıştı. Bahçeli’nin, partisine yönelik değerlendirmeleri nedeniyle Küçükkaya’ya tepkili olduğu biliniyor. Ancak, Bahçeli’nin bu tutumunun Küçükkaya’yı, tarafsız bir yöneticilik yapmaya zorlamaya yönelik olduğunu da ileri sürülüyor.

CHP’nin saha çalışmasından Cumhur İttifakı’na kötü haber

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder