13 Haziran 2019 Perşembe

Michael Flynn, yeni anlaştığı avukatıyla savcılarla işbirliği yapmaya devam edecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, yeni avukatı olarak muhafazakar kökenli Sidney Powell ile anlaştı. Powell, ilk açıklamasında müvekkilinin savcılar ile işbirliğini devam ettireceğini belirtti.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, mahkeme önünde suçunu itiraf ederek savcılarla işbirliği yaptığı ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile işbirliği yaptığı dönemdeki avukatlarını geçtiğimiz günlerde azletmişti.

Flynn’ın Covington & Burling Hukuk Bürosu’ndan Robert Kelner ve Stephen Anthony ile vekillik anlaşmasını iptal etmesinin sebepleri ise açıklanmamıştı.

YENİ AVUKATI MUELLER SORUŞTURMASINI SERT ŞEKİLDE ELEŞTİREN BİR YORUMCU  

ABD eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, yeni avukatı olarak muhafazakar kökenli Sidney Powell ile anlaştı.

Yorumcu ve eski federal savcı Sidney Powell, ilk açıklamasında müvekkilinin savcılar ile işbirliğini devam ettireceğini belirtti.

Savcı Robert S. Mueller’in 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda yürüttüğü soruşturmayı sert şekilde eleştiren bir isim olarak bilinen Avukat Sidney Powell, “Avukat Sidney Powell General Flynn’ı temsil etmekten memnuniyet duyacaktır ve o (Micheal Flynn) hükümet ile her konuda işbirliğine devam edecektir” dedi.

Sidney Powell, Fox News kanalında yaptığı yorumlarda Mueller’in 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda yürüttüğü soruşturmayı sert şekilde eleştirmişti.

Powell, avukatlığa geçmeden önce Texas ve Virginia eyaletlerinde federal savcılık görevinde bulunmuştu. 

13 ARALIK’TAKİ TARTIŞMALI SON DURUŞMA

Eski hava korgeneral ve istihbarat subayı Michael Flynn, 2016 yılındaki başkanlık seçimleri öncesi dönemin Rus Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) yalan bilgi vermekle ve Türkiye adına kayıtlı olmaksızın lobi faaliyeti yürütmekle suçlanıyor.

Flynn, 2017 yılı Aralık ayında FBI’a Rus Büyüekelçi Kslyak ile görüşmeleri konusunda yalan bilgi verdiğini kabul etmiş ve savcılarla itiraf karşılığı ceza indirimi anlaşması yapmıştı.

Flynn, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda Savcı Robert S. Mueller’in yürüttüğü soruşturmaya da destek olmuş ve ceza duruşması 2018 yılı Aralık ayına ertelenmişti.

13 Aralık’ta görülen son duruşmada savcılar, Flynn’ın kendileri ile işbirliği yaptığını belirterek sanık hakkında hapis cezası istememişlerdi. Ancak Federal Yargıç Emmet Sullivan Flynn’ı sert şekilde suçlamış ve “Tartışmasız ülkeni satmışsın” demişti.

Yargıç, Flynn için savcıların talep etmemesine rağmen hapis cezası vermeyi düşündüğünü belirtmişti.

Yargıç Sullivan, Flynn’ın vereceği karar öncesi savcılar ile tam bir işbirliği yapmasını ve bildiklerinin tamamını anlatmasını istemişti.

Karar duruşması için şu ana kadar yeni bir tarih belirlenmedi.

FLYNN VE ORTAKLARI KAYITLI OLMADAN TÜRKİYE ADINA LOBİ YAPMAKLA DA SUÇLANIYOR 

Flynn, Virginya Eyaleti Doğu Bölgesindeki savcılara da eski iş ortağı Bijan Rafiekian soruşturması konusunda yardımcı oluyor. Bijan Rafiekian, iş adamı Ekim Alptekin ile birlikte Türkiye adına kayıtlı olmadan lobi yapmak ve Fethullah Gülen’i Türkiye’ye kaçırmak için anlaşma yapmakla suçlanıyor.

Rafiekian’ın yargılaması 15 Temmuz’da başlayacak.

Flynn davası Ankara’ya uzanıyor: Ekim Alptekin’in suç ortağı Türk yetkililerin ismi açıklansın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder