15 Haziran 2019 Cumartesi

Yapılan son ankete göre Ekrem İmamoğlu, 5 puan farkla önde

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart’ta gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından, 23 Haziran’da yenilenecek seçime ilişkin Sonar Araştırma yaptığı son anket çalışmasını paylaştı. Sonar’ın anketine göre, Ekrem İmamoğlu’nun oyu yüzde 52,3’ü buldu.

AKP’nin ve MHP’nin adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İyi Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu, bugün saat 21.00’da gerçekleşecek canlı yayında karşı karşıya gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan iki adayın alacağı oy oranları ile ilgili araştırma yapan Sonar Araştırma Şirketi’nin Başkanı Hakan Bayrakçı, yaptıkları son anket çalışmalarına ilişkin verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

Sonar Araştırma Şirketi’nin açıkladığı son ankette göre; Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım’a karşı önde görülüyor. Sonar’ın paylaştığı anket 3 bin 400 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemi ile yapıldı.

Açıklanan anket sonucunda Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini açıklayanların oranı yüzde 49,2 olurken, Binali Yıldırım’a oy vereceklerin oranı ise yüzde 43,9 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 2,5 olarak belirlendi.

Hakan Bayrakçı yaptıkları son araştırmada karasızların dağılımıyla Ekrem İmamoğlu’na 52.3 oy, Binali Yıldırım’a ise 46.7 oy çıktığını duyurdu.

Ankete göre Ekrem İmamoğlu seçimi 5 puan farkla kazanıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan Sabah yazarına: Sizin iktidarla ilişkiniz kadar benim Koç Holding ile ilişkim yok!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder