13 Haziran 2019 Perşembe

Van’daki çocuklara işkence hakkında soruşturma dahi yok

14- 17 yaşları arasında 3 çocuğa polis merkezinde yapılan ve fotoğraflarla kanıtlanan işkence için Savcılık aylardır soruşturma başlatmadı.

BOLD – Van’ın İpekyolu ilçesinde geçtiğimiz 15 Şubat günü gözaltına alınan 3 çocuk, hem gözaltına alınmaları sırasında hem de götürüldükleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işkenceye maruz kaldı.

Ö.S. (14), Ş.Y. (16) ve O.D. (17), isimli çocuklar ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Gözaltında iken kafalarına ayak ve silah dipçikleriyle vurulduğunu, yüzlerinin ve vücutlarının yumruklandığını ve kafalarının klozete sokulduğunu anlatan çocukların görüntüleri ortaya çıkmış ve işkence olayı kamuoyuna duyurulmuştu.

Van Barosu olayı delillendirdikten sonra suç duyurusunda bulundu. Çocukların vücutlarının farklı yerlerinde oluşan izler, bu söylemleri doğrulamasına rağmen olayın üzerinden geçen 4 ayda sorumlular ortaya çıkarılıp, hesap sorulmuş değil.

ÜÇ ÇOCUK BAŞLARINDAN GEÇENLERİ ANLATMIŞTI

17 yaşındaki O.D.: “Dipçikle sırtıma vurdular. Botlarla karnıma vurdular. Yakalandığım esnada saçımdan tutup yüzüme gözüme yumrukla vurdular. Tuşba Asayiş Karakoluna (AVM arkasındaki) götürdüler. Orada da tokatladılar. Kafamı klozete sokup ağır hakaret ve küfürde bulundular.”

6 yaşındaki Ş.Y.: “Yakalanmadan önce ateş ettiler ve gaz sıktılar. Durmamı istediklerinde durdum. Beni yere yatırıp ters kelepçelediler. Ardından tekme tokat vurdular. Dipçikle kafamın ardına vurdular. Ardından yüzüme gözüme ve burnuma yumrukla vurdular. Tuşba Asayiş Karakoluna (Van AVM arkası) götürdüler bizi. Orada bilgi almak istediler. Bir şey bilmediğimi deyince beni tokatladılar. Çok ağır hakaret ve küfür ettiler.”

‘KAFAMI KLOZETE SOKTULAR’

14 yaşındaki Ö.S.: “Ben Hacıbekir mahallesinde oturuyorum. Bakkala gitmek üzere evden çıktım. Bakkaldan eşya aldıktan sonra cadde üzerine çıktığımda bir polis aracı yanımda durdu. Hiçbir şekilde korkmadım. Araçtan 8 polis indi beni ters kelepçelediler. Yere yatırıp yüzükoyun şekilde sırtıma iki defa dipçikle vurdular. 8 polis tekmelerle darp ettiler. Ardından beni kaldırıp yüzüme 3 polis yumrukla vurdu. Beni polis aracına bindirdiler. Araçta iken bir polis elindeki mermi ile kafama sert bir şekilde vuruyordu. Bizi Van AVM arkasındaki karakola götürdüler. Orada bilgi almak istediler. Bir şey bilmediğimi ve görmediğimi söyledim. Beni orada tokatladılar. Çok ağır sinkaflı küfür ve hakaretler ettiler. Aynı hakaretleri araçta da yaptılar. Tokatlamadan sonra beni tuvalete götürüp kafamı klozete soktular.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder