13 Haziran 2019 Perşembe

Kulis: AKP’de İstanbul seçimi için son koz kabine revizyonu

AKP’de İstanbul seçiminin kazanılması için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasına bıraktığı kabine revizyonunun 23 Haziran’dan önce yapılması yönünde yoğun talepler dile getiriliyor.

BOLD- Erdoğan kabul ederse, vatandaşın en çok rahatsızlığını ifade ettiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Dışişleri Bakanlığı’na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na kaydırılması gündemde.

VATANDAŞA 31 MART MESAJINIZI ALDIK DEMEK İÇİN

Cumhuriyetin haberine göre bu taleplerin Erdoğan’a da iletildiği, seçmene “31 Mart mesajınızı aldık” denilerek güven verilebilmesi için seçimden önce yapılacak revizyonun kritik öneme sahip olduğu dillendiriliyor. Seçmenin güveniniyeniden kazanmak, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçiminini Binali Yıldırım lehine çevirmek için bu adımın hemen atılması istniyor. Erdoğan’ın ikna olması durumunda seçimden hemen önce bir revizyonun gündeme gelebileceği kaydediliyor.

DAMAT VARSA BEN YOKUM MESAJI

Parti kulislerinde, bir revizyon olması durumunda 31 Mart’tan sonra İstanbul’da geçersiz oyların sayımı sırasında oy zarflarından çıkan “Damat varsa ben yokum” notuyla yansıyan rahatsızlık nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kabinedeki yerinin değişebileceği kaydediliyor.

İKİ BAKAN KABİNE DIŞINDA KALABİLİR

Albayrak’ın Dışişleri Bakanlığı’na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün İçişleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın da aralarında bulunduğu dışarıdan atanan bazı bakanların kabine dışında kalabileceği konuşuluyor.

Davutoğlu ile Erdoğan arasında “Binali Yıldırım” kavgası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder