12 Haziran 2019 Çarşamba

‘Yürekleri yetiyorsa gelsinler, biz de çıkalım televizyona’

Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde HDP seçmeninin daha büyük kısmının sandığa gitmesini sağlayacaklarını belirtti.

‘KAYBEDECEĞİNİ HİSSETTİĞİ İÇİN KENARDA DURUYOR’

Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya çıkmama kararı için ise “‘Defolun gidin dedi, hakaret etti, her türlü saldırıyı gerçekleştirdi ve kaybetti. Aslında yine kaybedeceğini hissettiği için biraz kenarda duruyor” değerlendirmesini yaptı.

‘İKİ TANE KÜRTÇE SÖZ SÖYLEMEK SAMİMİ DEĞİL’

HDP-AKP arasında gri bölgede duran bir seçmen kitlesi olduğunu belirten Temelli, “Bu gri bölgedeki seçmen kitlesinin artık HDP ile siyaset yapmasını istiyoruz. Sandığa gider, gitmez bu ayrı mesele ama HDP ile beraber siyaset yapmasını istiyoruz. Çünkü AKP bu insanların samimi duygularını sömürdü. Binali Bey’in Diyarbakır’a gidip Kürtçe iki tane söz söylemesi samimi değil. Neden? Bitlis, Tatvan’da tabelalar indiriliyor. Halfeti’de işkence oluyor. Bunlar için hiçbir şey söylemiyorsunuz. Gidip orada şirinlik yapıyorsunuz” dedi.

‘ERDOĞAN VE BAHÇELİ’Yİ YAYINA DAVET EDEBİLİRİZ’

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın ortak yayına çıkmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Sezai Temelli, bu vesile ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi canlı yayına davet edebileceklerini ifade etti.

Temelli, “Hatta biz bu vesile ile Cumhurbaşkanı ve küçük ortağını eş başkanlar olarak canlı yayına davet edebiliriz. Yürekleri yetiyorsa gelsinler, biz de çıkalım televizyona. Türkiye’de demokrasiyi konuşalım, yargıyı konuşalım, Kürt meselesini konuşalım. Gelsinler, bizim bu konuda öz güvenimiz de tam, cesaretimiz de tam” diye konuştu.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder