13 Haziran 2019 Perşembe

İbrahim Kabaoğlu: Binali Yıldırım seri hukuk katliamını yapan kişidir

CHP İstanbul Milletvekili Prof. İbrahim Kaboğlu, Binali Yıldırım’ın OHAL döneminde işlenen ‘seri hukuk katliamı’ işlem ve eylemlerinin baş sorumlusu olduğunu belirtti

BOLD – Kaboğlu, Yıldırım için “Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde kararnameleri adı altında Başbakan sıfatı ile imzası bulunan kişi, OHAL ortam ve koşullarında Anayasa değişikliğini dayatan kişi” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’A İLİŞKİN OLUMSUZLUKLARI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kaboğlu, BirGün’de yayımlanan yazısında, Yıldırım’ı İstanbul seçimlerini kaybetmesinin ardından, seçimlerin iptali için YSK üzerinde çapraz baskı harekâtı yürütmüş olan Cumhur ittifakı adayı olarak tanımladı. Binali Yıldırım’a ilişkin olumsuzlukları örtmeye çalışan Cumhur ittifakı cenahının, Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nu lekelemek için her türlü yol ve yöntemi mubah gördüğünü yazdı.

6 MADDEDE YILDIRIM’IN KARANLIK DÖNEMİ

Kabaoğlu, Binali Yıldırım’ın karanlık dönemi diye nitelediği Başbakanlık zamanında ortak olduğu hukuk katliamlarını altı madde de sıraladı. İşte altı maddede Binali Yıldırım…

130 BİN KAMU GÖREVLİSİNİN YARGISIZ İNFAZINDA İMZASI VAR

1- Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde kararnameleri (OHAL KHK) adı altında Başbakan sıfatı ile imzası bulunan kişi: Sayısı 30’u aşkın KHK ek listelerinde adları yazılan yaklaşık 130 bin kamu görevlisi, gece yarılarında “yargısız infaz” edildi. Aynı işlem, 2 bin 761 kurum ve kuruluşa kapatma yoluyla uygulandı.

KURUNUN YANINDA YAŞI DA YAKAN KİŞİ

2-Kurunun yanında yaşı da yakan kişi: “Çok sayıda akademisyenin ihraç edildiği son KHK’de ölçünün kaçırıldığı, çok sayıda akademisyenin mağdur edildiği, ‘F…’ ve PKK’lı olmayanların atıldığı (Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi), aralarında 28 Şubat’ın antidemokratik uygulamalarına tavır koymuş hocaların da olduğu yolundaki eleştirileri nasıl karşılıyorsunuz?” (sorusuna verdiği yanıt): “Hiçbir devlet kendisine sadakatle bağlı olmayan memurlarla çalışmak zorunda değil. Büyük olayda hatalar oluyor mudur; oluyordur. İntikam değil adalet diye ilk gün söyledik. Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir. Genelge yayınladık, imzasız ihbar mektupları işleme konulmasın diye. Bazı yerlerde bunun dikkate alınmadığını, savcıların imzasız ihbar mektupları dikkate alarak işlem yaptığını duyuyoruz. 19 bin civarında göreve dönüş oldu. 100 bine yakın da ‘Bize haksız işlem yapıldı’ diye müracaat var. Böyle yürümeyeceğini gördük. Yeni bir karar aldık. OHAL Denetleme Kurulu kurduk. Birkaç haftaya uygulamaya konulacak” diyen Yıldırım, KHK ek listelerinde yer alan adları basından öğrendiklerini de beyan etti.

OHAL ORTAMINDA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

3-OHAL ortam ve koşullarında Anayasa değişikliğini dayatan kişi: Bahçeli’nin, Erdoğan için, “Anayasa suçu işliyor” şeklindeki beyanı (16.10.16) ardından, -darbe girişimcilerine karşı mücadele yerine- Anayasa değişikliği için kolları sıvayan Başbakan, 10 Aralık günü, Kanun Teklifi’ni TBMM başkanlığına sundu.

PARLAMENTER REJİMİ LAĞVEDEN KİŞİ

4-Parlamenter rejimi lağveden kişi: Başbakanlık dahil, Hükümet’in ve parlamenter rejimin kaldırılması için, anayasal bilgi kirliliği eşliğinde canhıraş çalıştı; halkoylamasında hayır oyu kullanacaklar terörist ilan edildi.

ANAYASAL VE SİYASAL MİRASIN KALDIRILMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ

5- Anayasal ve siyasal mirasın kaldırılmasına öncülük eden kişi: Böylece, Tanzimat-Meşrutiyet-Cumhuriyet çizgisinde oluşan siyasal ve anayasal düzenin kaldırılması sonucu toplumun, ulusal mirasa yabancılaşmasına katkıda bulundu.

ADİL YARGILANMA HAKKINI KALDIRAN KİŞİ

6-Adil yargılanma hakkını kaldıran kişi: Adlarını KHK ek listelerine koymak suretiyle hayatlarını kararttığı kişilere yargı yolunu kapatmak için 23 Ocak 2017’de kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na yapılan başvuru sayısı 126.120. Komisyon tarafından verilen karar sayısı 70.406 olup, sadece 5.250 başvuru kabul edildi (3.5.19). Komisyon, AKP’nin “gaz odası”na dönüştü. Oysa hukuk devletinde suçlu bile yakılmaz, adil bir şekilde yargılanır.

Binali Yıldırım’a tepki dinmiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder