31 Aralık 2019 Salı

Erdoğan’ın “Kirlettik” dediği Ayder Yaylası’nda otopark inşaat başladı

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’nda 1700 araç kapasiteli yer altı otoparkı için inşaat başladı. Bölgede yapılmak istenen kamulaştırmaya da vatandaş tepkili. Karar mahkemeye taşınıyor.

BOLD – Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü Ayder Yaylası’nda 1700 araç kapasiteli yer altı otoparkı için inşaata başlandı. Yaylada yapılmak istenen kamulaştırmayı vatandaşlar yargıya taşımaya hazırlanıyor.

SİT ALANINA ŞANTİYE KURDULAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ayder’i kirlettik” çıkışı ile gündeme gelen, Rize’nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm projesi için ilk etap çalışması başladı. Tüm tepkilere rağmen doğal SİT alanı Ayder’de 1700 araçlık otoparkın inşası için yaylada şantiye kuruldu.

İŞLETMECİ MEMNUN

Araç park yeri sıkıntısının olduğunu ileri süren işletmeci Tolga Sarı, “Otoparkla ilgili yaz aylarında çok sorun yaşıyoruz. Kimse aracını park edecek bir yer bulamıyor. Bu sorunda turistlerin bölgeden erken ayrılmasına ya da bir gelen turistin trafik sorununu hatırlayarak yeniden Ayder’e gelmemesine sebep olabiliyor. Otopark ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı. Projenin tamamlanması ile Ayder’deki en büyük sorun ortadan kalkmış olacak” dedi.

KAMULAŞTIRMA KARARI YARGIYA TAŞINACAK

Yaylaya gelen turistlerin zaman geçirdiği, yaz kış eğlencelerinin yapıldığı vatandaşlara ait olan 35 adet parselde toplam alanı 21 bin 614 metre kare alanı kapsayan arazi için malik, hissedar, veraset intikal dahil 376 hak sahibine tebligatlar ulaştırıldı. Kamulaştırma tebligatını alan Yusuf Yüksel, kararı mahkemeye taşımak için hazırlandıklarını söyleyerek, “Buralarda 500-600 senelik geçmişimiz var. Benim geçmişimin hiçbir rakamsal bedeli yok, bunun içinde iptal davasına gideceğim” dedi. Arazisi kamulaştırma kapsamında olan Yuvacan Çakır da “Arazilerimizi elimizden almak istiyorlar. Yargıya başvurup iptalini isteyeceğiz, arazilerimizi vermek istemiyoruz” dedi.

Mogadişu’da Türkleri hedef aldığını açıkladı, ölen Somalililer için özür diledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder