4 Ocak 2020 Cumartesi

Vatandaş bu kış balığa hasret

Karadeniz’de avlanan balık miktarının giderek azalması ve kötü hava koşulları fiyatlara olumsuz yansıdı. Vatandaşlar fiyatları yüksek olan balıkları sadece seyretmekle yetiniyor.

BOLD Olumsuz hava şartları tezgahlardaki fiyatlara da yansıdı. Vatandaş bu kış balığa hasret kaldı. Balıkçılar vatandaşların balık fiyatlarını öğrendikten sonra almaktan vazgeçtiklerini ifade ediyor. Vatandaşlar da balık fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor.

KARADENİZ’DE BALIK MİKTARI AZALIYOR

Sözcü’nün haberine göre 1 Eylül’de başlayan av sezonu devam ederken, Karadeniz’de avlanan balık miktarının her geçen gün azalması balık fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlar havaların soğumasıyla birlikte balık fiyatlarının düşmesini beklerken, bu kez de olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca balık fiyatları yükseldi.

PALUMUTUN TANESİ 25 LİRAYA SATILIYOR

Üç büyük ilin hal fiyatlarına göre; İstanbul’da çipura 26 TL’ye 4’lü palamudun tanesi ise 25 TL’ye satılıyor. Ankara’da Marmara hamsisinin kilogram fiyatı 12-25 TL arasında değişirken, İzmir’de donuk hamsinin kilogramı 9 TL’den lüferin kilogramı ise 80 TL’den satılıyor.

SEZON ERKEN BİTEBİLİR

Samsun’da balıkçı tezgahlarını barbun, mezgit ve istavrit süslerken, tezgahlardaki en ucuz balık az yakalanmasına rağmen yine hamsi oldu. Balık avının azalması ve fiyatlardaki artış, hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun etmedi. Balıkçılar ise sezonun erken biteceğini belirterek, şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

TEZGAHTAKİLER ÇİFTLİK BALIKLARI

Samsunlu Balıkçı Yılmaz Bulut, bu yıl avlanan balık miktarında azalma olduğunu söyleyerek, “Denizden balık çıkmıyor. Çıkan balıklar da müşteriye pahalı geliyor. Çiftlik balıkları olmasa tezgahta balık olmayacak. Mezgitin kilosu 40, barbunun kilosu 60 TL, çupra ve levrek 40 TL, kötek 60 TL, istavrit ve tirsi kilo 20 TL. Bu fiyatlarla her insanın balık yeme şansı yok” dedi.

BU SENE UCUZ BALIK YOK

Bursalı balıkçı Ferdi Akbalık, vatandaşların balığı bu senede pahalı yiyeceğini belirterek, “Balık fiyatlarının bu saatten sonra düşmesi çok zor. Havalar esiyor. Deniz çok sert. Yılbaşı nedeniyle de motorlar tatile çıktı. Balık için denize açılsa da sermayesi çok yüksek. Balıkçı bu sıkıntıya girmek istemiyor. Bu sene maalesef ucuz balık yok. Tezgaha gelen tüketici de yüksek fiyatları gördüğünde haklı olarak tepki gösteriyor” dedi.

ANTALYA’DA HAMSİ 25 TL’YE KADAR ÇIKTI

Antalyalı balıkçılar da bu yıl sezondan memnun değil ve ilde mezgit, hamsi ve barbun pek bulunamıyor. Hamsi 25 TL.’ye çıkarken barbun 130 TL’ye kadar alıcı buldu. Çipura 32 TL, İstavrit 29-30 arası, Levrek 29.90’dan satışa sunuldu.

İranlı General Kasım Süleymani’nin gizli toplantıları deşifre oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder