4 Ocak 2020 Cumartesi

İran savaşı telaffuz etti

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi, İran için Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin savaş ilanı olduğunu belirtti.

BOLD İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Amerikan saldırısında öldürülmesi İran ile ABD’yi savaşın eşiğine getirdi. Amerikan CNN kanalına konuşan İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi, “Önceki gece olanlara gözümüzü kapatamayız. İntikam en şiddetli şekilde alınacaktır” dedi.

BU OLAYA GÖZÜMÜZÜ KAPATAMAYIZ

Temsilci Ravançi, ABD ile İran arasında savaşa mı gidiliyor sorusuna şöyle cevap verdi, “Amerika, İran’a karşı sadece ekonomik savaş değil, bunun ötesinde, ülkesinde ve bölgede sevilen, İran ordusunun en üst düzeydeki bir generaline suikast düzenleyerek zaten savaşı başlattı. Bu olaya gözümüzü kapatamayız. İran, kendi seçimine göre hareket edecektir.”

Amerika’nın uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini söyleyen Ravançi, ABD yönetimince yürütülen bu eylemin sonuçlarının olacağını, gelecekte olacakların tam sorumluluğunu idarecilerin taşıması gerektiğini belirtti.

İNTİKAMIMIZ ÇOK SERT OLACAK

Mecit Ravançi, Amerikan NBC Ulusal televizyonuna verdiği demeçte de, Süleymani’nin Irak hükumetinin daveti üzerine Bağdat’ta bulunduğunu belirterek, öldürülmesinin uluslararası hukuka aykırı bir eylem olduğunu vurguladı.

Ravançi, “Bu, ABD tarafından yapılan bir saldırganlıktır, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli bir generaline ne olduğuna kayıtsız kalamayız. Nerede, ne zaman, nasıl, bilmiyorum ama intikamımız çok sert olacak. Kesinlikle bir misilleme yapılacak” ifadelerini kullandı.

HAMANEY YAS İLAN ETMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de ülkede 3 gün ulusal yas ilan ederek, “ABD güçlerine sert karşılık verileceğini” duyurmuştu.

İranlı General Kasım Süleymani’nin gizli toplantıları deşifre oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder